Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς θα μπορούσα...

Μεγάλη αντάρα στην ψυχή μου, στο "μέσα" μου γενικώς, αυτά που βλέπω, ακούω και ζω.
Πάνω που είπα να συνέλθω απ' τη μιζέρια τη δική μου, η Μυτιλήνη, η Κως και κυρίως η εικόνα της Αλικαρνασσού έρχονται κάθε βράδυ στον ύπνο μου και με βασανίζουν αλύπητα. Τόση δυστυχία, παιδιά, μανάδες, χιλιάδες κόσμος να ψάχνουν "κάπου να σταθούν" στον κόσμο! Σ' αυτόν τον κόσμο που τους πέταξε απ' τις εστίες τους και που τώρα, για την περίθαλψη τους, φέρνει και αντιρρήσεις παρακαλώ! Τι θα τους κάνουμε όλους αυτούς; Να μην τους διώχνατε απ' τα σπίτια τους, ρε. Σ΄αυτή την κόλαση που καταντήσατε τις πατρίδες τους, πώς να επιβιώσουν;
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΕΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Γιατί δε ρίχνεις μια βαριά κατάρα σ' αυτούς που λέμε "Συμφέροντα", που κερδοσκοπούν στη δυστυχία, να εξαφανιστούν όλοι, να καθαρίσει ο κόσμος σου; 
Εγώ ξέρω πως ο άνθρωπος γεννιέται για να ζήσει ευτυχισμένος. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του αυτό. Και ο πλούτος της γης είναι υπεραρκετός για να ζήσουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ευτυχισμένοι. 
Ποια κατάρα μας κυνηγάει και ξεστρατίσαμε έτσι; Πώς καταντήσαμε να λατρέψουμε τόσο την ύλη και όχι τον άνθρωπο και σφαζόμαστε μεταξύ μας;
Είναι, λέει, τυχερή η γενιά μας που δεν έζησε πόλεμο. Σύμφωνοι... δεν έζησε συμβατικό πόλεμο γιατί με τα όπλα που διαθέτουμε σήμερα, θα αφανιζόμασταν ΟΛΟΙ.
Αντ' αυτού, ζούμε χρόνια τώρα ΔΥΟ, το ίδιο απάνθρωπους και τελείως άδικους και ύπουλους παγκόσμιους πολέμους που αφανίζουν τους αδύνατους για να μείνουν τελικά οι λίγοι και "εκλεκτοί"!!!!!  Έναν οικονομικό και ένα θρησκευτικό! Έλεος!!!
Έχω και την κόρη μου που εργάζεται στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και έχει μείνει πετσί και κόκαλο απ' το "τρέχα", μα πιο πολύ απ' τον πόνο. Ίσως σ' αυτές τις υπηρεσίες να έπρεπε να απασχολούνται μόνο οι αναίσθητοι. Προσεύχομαι στο Θεό να της δίνει δύναμη και να είναι καλά κι' αυτή και όλου του κόσμου τα παιδιά. Προσεύχομαι στον ίδιο Θεό που άφησε το άψυχο κορμάκι εκείνου του τρίχρονου Άγγελου να το ξεβράσει η θάλασσα της Αλικαρνασσού!!!! Θα μ' ακούσει άραγε;  Ο Θεός να με συχωράει που έλεγε κι' η γιαγιά μου, δεν έχω τι άλλο να σκεφτώ. 

Πώς θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ στην πρόσκληση της "Ποδηλάτισσας" μας για το κέντρο στη Βέροια; Με ό,τι έχω φτιάξει με προσπάθεια κι' αγάπη, να προσθέσω κι' εγώ τη δική μου προσφορά στα ράφια των παιδιών! Αυτών των παιδιών που δεν φταίνε σε τίποτα αν εμείς οι μεγάλοι και μυαλωμένοι δεν τους αφήσαμε ούτε ένα περιθώριο στο όνειρο!!! 
ΣΥΓΝΏΜΗ!  ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Η μηδαμινή προσφορά μου: 










Μερικά κοσμήματα και δύο σημειωματάρια (εξώφυλλα), όλα φτιαγμένα από πολυμερικό πηλό.
Βίκη μου, για το "FRONT".

Φιλιά και την αγάπη μου σε όλη την blogoγειτονιά μας.

19 σχόλια:

  1. Φιλία μου ζούμε σε χαλεπούς καιρούς.....η οδύνη, η απανθρωπιά και τα εγκλήματα σε βάρος των αθώων και των αδύναμων, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών του κόσμου τούτου κι εμείς άπραγοι θεατές....
    ποτέ δεν ήτανε ο κόσμος μας ιδανικός, όμως τώρα τον 21ο αιώνα βιώνουμε ένα νέο μεσαίωνα, φρικαλέο, αποτρόπαιο, επονείδιστο....
    Οι εκκλήσεις, οι ελπίδες μας, οι προσευχές μας ας εισακουστούν έστω και στο ελάχιστο, μακάρι να επικρατήσει η λογική και η ευθύνη απέναντι στην ανθρώπινη ζωή....
    Πάντως πέρα από την οδύνη των ημερών, η δημιουργικότητα και η προσφορά για καλό σκοπό μας κρατάει σε μία ισορροπία, ευτυχώς, κι ενώ δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για τα δεινά του κόσμου μας, μπορούμε έστω να απαλύνουμε τον πόνο κάποιων που έχουνε ανάγκη και είναι κοντά μας....και αυτό κρατάει σε εγρήγορση την ανθρωπιά μας και είναι σημαντικό, μακάρι αυτές οι προσπάθειες να υποστηριχθούνε μαζικά !!!Τα κοσμήματά σου εντυπωσιακά και πανέμορφα , όσο για τα σημειωματάρια, εξαιρετική ιδέα και θαυμάσιο το αποτέλεσμα !!! Φιλία μου μη χάνεσαι,ας το παλέψουμε παρέα, σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μένω στο πρώτο μέρος,και σίγουρα θα έχεις διαβάσει τον διάλογο ενός τρελού, βλέποντας στην οθόνη το νεκρό παιδάκι.Μακάρι όλοι να βλέπαμε μόνο με τα μάτια της ψυχής.
    Και οι δημιουργίες σου υπέροχες!
    με συγκίνηση, για όσα διάβασα , όπως αληθώς τα έχεις γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλία μου δεν είσαι η μόνη που προσευχεται για ολα αυτά τα παιδιά και για να σταματήσει αυτό το κακό.
    Ζούμε απανθρωπες καταστάσεις κι απορω κι εγώ γιατί δεν μας αφανιζει ο Θεός τέτοιοι που γιναμε. Εκτός αν περιμένει να αφανιστουμε μοναχοί μας.
    Παρ όλα αυτά το παλευουμε και προσπαθούμε να σταθουμε σε κάποια άλλα παιδιά.
    Να είσαι καλά και να σε βλέπουμε.
    Τα εργα σου υπέροχα.
    Καλό Φθινόπωρο.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς μας ήρθες παλι ξανα.. Φιλία μου...απο την μια χαρηκα που σε ¨(εΙδα ξανα εδώ) και απο την αλλη ηθελα να σου πω οτι έτσι ακριβως νιωθουμε φιλη μου βλέποντα τα γεγονοτα που διαδραματίζονται διπλα μας...αν μπορουμε να δώσουμε ενα χέρι βοηθειας σ αυτούς του ανθρώπους που έχουν χάσει τα παντα ακομα και τις ζωές τους... θα είναι το ελάχιστο που μπορουμε να κανουμε...!!όλοι είμαστε στεναχωρεμενοι με αυτα που συνβαινουν στον κόσμο.. για αυτό μραβο σου που δεν ξεχνας...να προσφερεις φιλη μου..... ελπίζω να είσαι καλά φιλακιααααα!!
    Καλο σου Φθινόπωρο...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτα πρώτα μία μεγάληηηηη ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!χαράς για την επανεμφάνιση σου στην γειτονιά μας. Ετσι ακριβώς σκεφτόμαστε όλοι μας για όλα αυτά τα λυπηρα που διαδραματίζονται ... που,ως γνήσια απαισιόδοξη,φαίνεται πως θα πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς και πολύ περισσότερο φοβάμαι τον θρησκευτικό πόλεμο που θα γίνεται ανελέητος γιατί σε αυτόν θα συμμετέχουν όλοι ....Οσο για τον τόπο μας ντρέπομαι και λυπάμαι πάρα πολύ και με όλα αυτά που γίνονται δεν έχουμε αλλάξει νοοτροπία ουτε τόσο δα.... Μας αξίζουν οι 300 διότι εμείς του ς επιλέγουμε και δυστυχώς μαζί με τα "ξερά καίγονται και τα χλωρά" Πάντα δημιουργούσες με αψογη τεχνική και με φαντασία αλλά η ιντερνετική σου αποχή σου έδωσε τον χρόνο και απογείωσε την υπέροχη δουλειά σου!!! Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θηρία ήμασταν και θηρία παραμένουμε κι ας φορέσαμε γραβάτες.... Χειρότερα, πίνουμε αίμα πια όχι για να χορτάσουμε αλλά για να βγάλουμε όλο και πιο πολλά λεφτά, λεφτα στα μούτρα μας οι πολιτισμένοι...
    Κουράγιο στο κοριτσάκι σου και μπράβο και σ΄εσένα για όσα έφτιαξες. Μια βοήθεια για εκείνους που παλεύουν!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλία μου, πολύ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στην γειτονιά!! Χάθηκα λίγο κι εγώ, τους δύο τελευταίους μήνες, διότι μου έτυχαν δυσάρεστα και δύσκολα στην οικογένεια, εκτός από την γενική και τόσο δύσκολη κατάσταση που περνάμε γενικά στην χώρα μας. Είμαι κι εγώ πολύ απαισιόδοξη και βλέπω το μέλλον μαύρο κι άραχνο!! Κουράγιο να έχει και η κόρη σου με όλα αυτά που αντιμετωπίζει καθημερινά.
    Νά'ναι καλά οι χειροτεχνίες που μας χαλαρώνουν κάπως...έφτιαξα κι εγώ διάφορα αυτό τον καιρό, αλλά θαυμάζω αυτά που καταφέρνεις και φτιάχνεις με τον πολυμερικό πηλό...είναι όλα τους υπέροχα!!!
    Καλοτάξιδη να είναι η προσφορά σου!
    Φιλάκια πολλά και καλό φθινόπωρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοι με μια αντάρα στο μέσα μας ζούμε Φιλία μου εδώ και πολύ καιρό.... Όπου και αν στρέψεις το βλέμμα σου δυστυχία... απανθρωπιά... πόνος και θάνατος, η δημιουργία όμως για ιερούς σκοπούς πέφτει σαν βάλσαμο στην ψυχή μας και μας δίνει την δυνατότητα να βάλουμε "πλάτη" για να στηρίξουμε αθώες παιδικές ψυχές οι οποίες στην ανατολή της ζωής τους γνώρισαν την βία, την εγκατάλειψη και τον πόνο!!!!! Η προσφορά σου τεράστια, πολύτιμη μα και πανέμορφη!!!!! Σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που ανταποκρίθηκες σε αυτή την έκκληση μου!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς όλοι παρακολουθούμε παγωμένοι τις εξελίξεις. Μπράβο στην κόρη σου γιατί αυτή δεν παρακολουθεί αλλά συμμετέχει, να έχει δύναμη και τις ευχές και τις ευχαριστίες όλων μας. Πολύ όμορφα τα έργα σου και για καλό σκοπό!!!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό φθινόπωρο Φιλία μου καλώς ήρθες και πάλι!!!!
    Πολύ όμορφα όλα όσα έφτιαξες και πολύ πιο όμορφη η γενναιοδωρία σου!!!!
    Ελπίζω να σε βλέπουμε περισσότερο φέτος!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό γλυκό φθινόπωρο, Φιλία μου!! Καλώς ηλθες και πάλι στη γειτονιά μας! Φορτωμένη με τόσα πολλά και όμορφα πράγματα !!! Να'σαι καλά, και καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλια μου καλο φθινοπωρο δεν θα πω κατι άλλο τα ειπες όλα!!!!!
    Να εισαι καλα κοριτσι μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό φθινόπωρο με όμορφες δημιουργίες. Πολλά φιλιά και την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαίρεται κι απο μένα. Τωρα που ζούμε στη Χίο βλέπουμε απο κοντα τα γεγονότα κι ακούγοντας για την εκμετάλλευση που υφίστανται αυτοί οι άνθρωποι ειναι για να βάλεις τα γέλια κ τα κλάμματα. Γιατί λες, δεν ειναι δυνατό κάποιοι να τους χρεώνουν το νερό 5€ κ ρεύμα 2€ για να φορτίσουν τα κινητά τους. Πολλές φορές σκέφτομαι τι θα γινόταν αν ήμασταν εμείς σε αυτή τη θεση και πώς θα θέλαμε να μας αντιμετωπίσουν. Αλλά μάλλον αυτή την απλή σκέψη δεν την κάνει ο "πολιτισμένος" κόσμος λες κι εχει εξασφαλίσει οτι δεν θα τον βρει καμία συμφορά... Όσο για την προσφορά σου καλη μου Φιλια, εύγε!!!θα εκτιμηθεί τόσο πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρώτα απο όλα ένα μεγάλο μπράβο στη κόρη σου που συμμετέχει ενεργά στην ανακούφιση αυτών των δυστηχισμένων ψυχών και ένα σε εσένα για την προσφορά σου!!! Ένας καταιγιστικός χείμαρος τα λόγια σου που άγγιξαν τη ψυχή μου... Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Φιλία μου!!! Πρώτα πρώτα όλοι μας κάπως έτσι ζούμε... μέσα στην κατήφεια και την αναστάτωση! Συμφωνώ μαζί σου και μπράβο και σε σένα και στην κόρη σου!!! Να την χαίρεσαι!!!
    Όλα όσα έφτιαξες είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!! Πανέμορφα!!! Να είσαι καλά!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλο φθινοπωρο!Αν και εξαφανισμενη απο τα μπλογκς παντα ρωταγα για σενα.Τελικα εμφανιστηκαμε μαζι χαχαχα!Καλος οιωνος!!!
    Απο οτι βλεπεις,.ελειψες απο πολλους!ευχομαι να συνεχισεις να δινεις το παρον.... Γιατι σε αυτους τους καιρους που ζουμε το μονο που μας απομενει ειναι η συντροφικοτητα και η προσφορα.Σε φιλωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλία μου καλημέρα
    Είμαι και εγώ πολύ στενοχωρημένη με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και σκέφτομαι ότι τα πράγματα θα γίνουν πιο χειρότερα για όλους.
    Αυτά που ετοίμασες είναι πάρα πολύ όμορφα. Μπράβο σου.
    Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι δηλαδή.... εγώ ασχολίαστη θα μείνω;;;