Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αντίκες..... Αναμνήσεις.... Αχ, Ρένα!!!!!


Έχω αρκετά παλιά πράγματα αλλά είναι σκορπισμένα μεταξύ Αθήνας, Σύρου (τα περισσότερα) και Αλλονήσου (τα "παραδοσιακά"). Εγώ, χειμωνιάτικα, ταξίδια ΔΕΝ κάνω, άρα θα σας δείξω ό,τι υπάρχει εδώ! Ελάχιστα απ' αυτά ανήκαν στην οικογένεια, δυστυχώς.
Θυμάμαι το σπίτι της γιαγιάς μου στη Σύρο - εκείνη τη "Σάλα" που πολύ θα ήθελα να την έχω ατόφια - τη "Σάλα" στην οποία βαφτίστηκα με νονά τη γιαγιά μου!!!! Με βάφτισε ένας τελείως τρελός παπάς ο οποίος μετά έγινε Μητροπολίτης!!! Πώς τα κατάφερε, δεν ξέρω! Τη βάφτιση μου τη θυμάμαι(!!!!!!) ήμουν δυόμισι ετών γιατί περιμέναμε τον μπαμπά μου να γυρίσει απ' την Αμερική. Μάλιστα είπα και ποίημα στο τέλος του μυστηρίου!!!!   Τες πα, τη "Σάλα" ΔΕΝ την έχω, όταν το σπίτι της γιαγιάς διαλύθηκε, πήγαν όλα ή στον παλιατζή ή στα τζάκια της οικογένειας για καυσόξυλα! Εμείς μέναμε Αθήνα, ήμουν και μικρή, δεν με απασχολούσαν τα τοιαύτα, και η μαμά μου δεν είχε δυστυχώς κανένα πάθος για παλιά πράγματα!!!! Απ' τα ελάχιστα που έφτασαν στα χέρια μας είναι δύο πολύ απλά μπρούτζινα κηροπήγια (μάλλον της τα έδωσε η γιαγιά για να πει πως κάτι της έδωσε), μια παλιά εικόνα του Αγίου Νικολάου, καθώς και μια άλλη, πιο παλιά "Ο Ευαγγελισμός" που την έχει η μικρή μου κόρη! Θα τα ψάξω για να σας τα δείξω προσεχώς!!!! Στη βάφτιση μου η γιαγιά - νονά, μου φόρεσε μια χρυσή ταυτότητα που επάνω έγραφε "Όλγα"!!!!!! Καμία σχέση!!!! Χα χα... αυτήν είχε, αυτή μούδωσε..... και ούτε ξέρω τι την έκανα!!!!

Άρα, οι αντίκες μου δεν συνδέονται με αναμνήσεις!  Είναι όμορφες, τις αγαπώ αλλά τις αγόρασα και δεν βλέπω το νόημα να παρουσιάσω τις αγορές μου!!!!!!

Αυτό που συνδέεται με πολύ γλυκιά ανάμνηση είναι το πιάνο μου, αγορασμένο απ' τον μπαμπάκα μου στην Αμερική, όταν γεννήθηκα. Είναι ένα πολύ παλιό Lester, εταιρεία του 1888, από μαόνι!  Έψαξα στο internet και το βρήκα (http://en.wikicollecting.org/lester-piano-company). Η εταιρεία έχει κλείσει βέβαια το 1960 αλλά τα πιάνα της πωλούνται ακριβά!  Είναι ασήκωτο απ' την τεράστια ποσότητα μπρούτζου που έχει στον μηχανισμό του! Ο μπαμπάς, λάτρης της μουσικής, είχε τον ευσεβή πόθο να γίνει η κορούλα του μια δεύτερη Τζίνα Μπαχάουερ (ήταν και φίλη του). Εγώ, όπως θα έχετε καταλάβει, ΔΕΝ έγινα, έπαιξα όμως ΠΟΛΥ καλό πιάνο στα νιάτα μου, μέχρι που κάποια στιγμή - αρκετά χρόνια μετά το γάμο μου - το εγκατέλειψα γιατί ενοχλούσε η μελέτη το στεφάνι μου, είχα και ΤΟ τρέξιμο με τα παιδιά και τώρα πια, δεν πάνε τα δάχτυλά μου ούτε για το "Fur Elise"!!!!!!!!!




Έχει και σκαμπώ ασορτί (έπεσαν μαύρα σκοτάδια στη φωτό και δεν φαίνεται) που ανοίγει το καπάκι του και μπαίνουν μέσα βιβλία μουσικής.  Ε, είναι να μην το λατρεύω αυτό το "σετάκι" απ' τον μπαμπούλη μου;

Τα καρεκλάκια που βλέπετε εκατέρωθεν είναι απ' το Μοναστηράκι. Πολύ όμορφα αλλά δεν με συνδέει τίποτα μ' αυτά!


Αυτά είναι μερικά απ' τα "μικρά μου" που αγαπώ πολύ, κι' αυτά αγορασμένα, εκτός απ' την παλιά, ψηλή κανάτα με το χέρι που βλέπετε η οποία είναι δώρο ευγνωμονούσης ασθενούς του άντρα μου που ήθελε να μου δώσει όλο της το σπίτι που λέει ο λόγος, αλλά με το ζόρι δέχθηκα αυτό!
Μετά από μερικές μέρες, έλαβα μία κούτα που είχε ένα σερβίτσιο της πάστας με την πιατέλα του..... Άκουσον άκουσον επιμονή που είχε η γυναίκα!!!!!! Ας είναι καλά...

Πάμε γι' άλλα τώρα......
Η αγαπημένη μου και σε όλους φυσικά Ροδούλα, μου έκανε την τιμή να μου προσφέρει ένα βραβείο, με την υποχρέωση να πω 11 πράγματα για μένα. Έχω πει και σε άλλο παιχνίδι για τον εαυτό μου αλλά μπορείς ν' αντισταθείς σε μια Ροδούλα;  Όχι, πέστε μου, μπορείς;;;;;;;;


1. Έχω "ηχηρά" ξεσπάσματα!!!!!!
2. Αν με αδικήσεις, σε ξεσκεπάζω πάραυτα!
3. Είμαι δίκαιη  και "ίσια" μέχρι εκεί που δεν παίρνει!
4. Δεν νοσταλγώ! Για μένα όλη η ζωή είναι το "Σήμερα". Το αύριο με ψιλοφοβίζει γι' αυτό το διώχνω
    απ' το μυαλό μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν κάνω όνειρα!
5. Μισώ την υποκρισία, την έπαρση και τους "δήθεν"!
6. Ζητώ και δέχομαι τη συγνώμη!
7. Δίνω δεύτερη ευκαιρία στον άλλο, αλλά αν συνεχιστεί το "κακό", τραβάω ένα Delete ξεγυρισμένο!
8. Κάθε πρωί ευγνωμονώ τον Θεό που ξημερώθηκα και είμαι καλά!
9. Αν απειληθούν τα παιδιά μου ή τα εγγόνια μου, μάλλον φτάνω μέχρι φόνο!
10. Δεν λαχτάρησα ποτέ πλούτη. Ένα μικρό, μικρούλικο σκαφάκι θα ήθελα αλλά δεν το απόκτησα!
      Κι' έναν άντρα που να του αρέσει η θάλασσα θα ήθελα αλλά ούτε αυτόν τον απόκτησα!
11. Μου αρέσει που είμαι γυναίκα.

Ροδούλα μου, σ' ευχαριστώ πολύ!!!!!

Εγώ, με τη σειρά μου το προσφέρω σε όποια/ον θέλει να μας αποκαλύψει μυστικά του!!!!!!!

Για ακόμα μια φορά σας ευχαριστώ για τα γλυκά σας σχόλια και........
Για άλλη μια φορά σας δηλώνω πως........ Ναι, σας αγαπώωωωωωωωω!!!!!!!!

49 σχόλια:

  1. Καλλιτεχνικη φυση απο τα γεννοφασκια σου λοιπον!!
    Ακου απαγγελια μετα τη βαφτιση!Υπαρχει φωτογραφια;;
    Το πιανο απο Αμερικη εε;Πολλη μεγαλη ιστορια θα εχει να διηγηθει με υπερποντιο ταξιδι και τοσες μετακομισεις!!
    Χαιρομαι για το 11!Σημαινει πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παλιά σου αντικείμενα είναι πολύτιμα για σένα και αυτό φαίνεται απ΄τον τρόπο που τα παρουσίασες.
    Τα 11 πράγματα για σένα δόθηκαν πολύ όμορφα και σε ζωγράφισαν στα μάτια μας.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχες οι αντίκες σου!!Και τι αναμνήσεις!! Για το παιχνίδι δεν σε πρόλαβα, κρίμα, δεν πειράζει...φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλία μου τι όμορφα μας παρουσίασες τα αγαπημένα σου αντικείμενα......για τα απωλεσθέντα απο το σπίτι της γιαγιάς αισθάνομαι χάλια, τί κρίμα......και η πεθερά μου έβγαλε όλη την οικοσκευή της μάνας της και της γιαγιάς της στο πεζοδρόμιο....και αντικατέστησε τα υπέροχα παλιά κομμάτια ....με δανέζικα !!! Τους κρυστάλλινους πολυελαίους με φτηνιάρικα γυάλινα !!! Δε την είχα γνωρίσει εγκαίρως αλλά ακόμη αρωσταίνω στη σκέψη αυτού του εγκλήματος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πιάνο, το ερωτεύτηκα κι ας μην έχω οποιαδήποτε σχέση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μικροί και μεγάλοι θησαυροί...Εύχομαι να σου φέρνουν χαρά για πολλά, πολλά, πολλά χρόνια! Αααα!!! Και μου αρέσει πολύ που δε νοσταλγείς. Είναι ένα από τα πράγματα που μου έμαθε η ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι γλυκιά ανάρτηση. Το πιανο είναι μοναδικό όπως όλα αυτά που σε δένουν μ' αυτό. Κρίμα που το άφησες, στο λέω εγω που δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από μουσική, εκτός από το να την ακούω και να την απολαμβάνω βέβαια...
    Κριμα που χάνονται παλιά κομμάτια κι έπιπλα, και καλά να πουλιούνται, θα τα αγορασει κάποιος που θα τα εκτιμήσει, αλλά για καυσόξυλα;Πάντως κι αυτά που αγόρασες μην τα υποτιμάς, με τα χρόνια γίνονται κι αυτά οικογενειακά κι αγαπημένα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έπαιζα για χρόνια πιάνο και σε καταλαβαίνω. Καταρχάς είναι σταθερή αξία μέσα σε ένα σπίτι, προσδίδει ένα κύρος! Δυστυχώς το δικό μου το πούλησα (χαζομάρα μου) όταν σταμάτησα να παίζω και μου λείπει πολύ... Στη Σύρο ήμουν το καλοκαίρι και πέρασα υπέροχα, είναι τόσο όμορφο νησί, καλόγουστο, γεμάτο θύμησες.. καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλία μου για άλλη μια φορά απολαυστική η ανάρτηση σου με το χιουμορ και τον αυτοσαρκασμό σου που αγαπω! Το πιάνο σου είναι πραγματικά πανέμορφο!
    Και χαιρομαι που εμαθα περισσοτερα πραγματα για σενα, νομιζω τωρα σε συμπαθω περισσοτερο...!
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια πλουσια αναρτηση οπως παντα!!!!Το πιανο ειναι πανεμορφο!!!!!Φιλιααααα πολλαααα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πιάνο σου είναι πανέμορφο!!!Σου εύχομαι κάποια στιγμή να ξαναρχίζεις να παίζεις αν το επιθυμείς και να γεμίζεις με όμορφες μελωδίες το σπιτικό σας!Έπαιζα για πολλά χρόνια πιάνο, μα το δικό μου είναι πιο καινούριο, της δεκαετίας του 90.Μου άρεσε και η συλλογή σου με το σερβίτσιο και την κανάτα!Συγχαρητήρια για το βραβείο σου, εύχομαι να τα 1000σεις!Βλέπω πως ταιριάζουμε σε πολλά μέσα απο τις απαντήσεις σου!Φιλάκια πολλά και να έχεις μια υπέροχη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό είναι που λένε "μουρλός παπάς σε βάφτισε"...Τώρα εξηγούνται όλα!!!
    Να σε φαντάζομαι τσίτσιδη, με την ταυτότητα"αγνώστων στοιχείων ΟΛΓΑ" να απαγγέλεις,ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ!!! Δεν θα κάνω οποιαδήποτε νύξη για Αθήνα_Σύρο_Αλλόνησο, γιατί φωνάζει απο μόνο του το πράμα ,έστω και μέσω ενός και μόνο πιάνου...παρολίγον Μπαχάουερ (γι άγνωστο λόγο προχθές την σκεφτόμουν)
    Σε φιλώ γλυκά, ΕΓΡΑΨΕΣ πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χα χα γιατι τα λέει αυτά η Χαρά?? Μήπως κάτι παραπάνω ξέρει?
    Το πιάνο υπέροχο, εγώ καμιά σχέση με την μουσική αλλά το πιάνο μας το έχουμε στο σπίτι. Καμμιά σχέση με το δικό σου, εμείς το αγοράσαμε στον κανακάρη μας, οταν ξεκίνησε να μάθει πιάνο.
    Και τα καρεκλάκια πλάι μου άρεσαν, θα αποκτήσουν και αυτά παρελθόν μαζί σου. Τα εγγόνια σου θα λένε οτι ήταν της γιαγιάς Φιλίας.
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά ε! αυτό το "τρελός παπάς σε βάφτισε" από σένα βγήκε?! χα χα χα! η γιαγιά νονά? πόσα θες να μας τρελάνεις μπουμπούκα μου? Πόσο σε απολαμβάνω! να σε έχει καλά ο Θεός!!!! πολλά φιλάκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το πιάνο σου είναι υπέροχο! Πραγματικό στολίδι!
    Αυτό το ξεγυρισμένο delete πολύ μου άρεσε! Δεν έχεις άδικο...
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΖΙΝΑ ΜΟΥ,ΣΥΓΝΩΜΗ, ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ!
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΙΑΝΟ!!!
    Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΟΥ!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλώς τηνε Εντάξει τα ιντερνετικά προβλήματα;Απόλαυσα την ανάρτηση σου,μου αρέσουν οι μικρές και σύντομες αυτοτελείς ιστορίες(βλέπε βάπτισηκαι μαθήματα πιάνου) με το πιάνο μου θύμισες την δική μου *πονεμένη ιστορία.Ή μανούλα εξαιρετικός άνθρωπος σε όλους τους τόνους ,αγαπούσε πολύ τη κλασική μουσική και προσπαθούσε επί 4 χρόνια να με πείσει να μάθω πιάνο, εγώ πήγαινα σαν υπνωτισμένη και γύρναγα αδιάφορη,μέχρι που ανακάλυψα ότι μπορώ να παίζω κουτσό έξω από το ωδείο μέχρι να έρθει η ώρα του γυρισμού.. πέρναγα θαυμάσια μέχρι που το ανακάλυψε και έγινε ο μεγάλος χαμός στο σπίτι.....Οσο για το fur Elise είχα το θράσος να το θέλω να το παίζω από την πρώτη χρονιά στις ετήσιες εξετάσεις....
    Το πιάνο ανεκτίμητο και φορτωμένο με όμορφες μελωδικές αναμνήσεις να το χαϊδεύουν τα πλήκτρα του όμορφα νεανικά δάκτυλα.. εξαιρετικά τα διάφορα στο τραπεζάκι ...Για την βάπτιση κουβέντα την απόλαυσα σαν να ημουν καλεσμένη!!!Είσαι ΥΠΈΡΟΧΗ.... Καλό σου βράδυ και πολλά πολλά φιλάκια από μία παρ' "ολιγον" πιανίστρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ Φιλια....Τι μου θυμισες!
    Το κομματι της μουσικης(πιανο) με ποναει!
    Δε θα πω τιποτα αλλο...
    Να εχεις να χαιρεσαι καθε σου αγαπημενο αντικειμενο!
    Σε φιλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλία μου
    Πολύ όμορφα αυτά που μας έδειξες, αλλά φαντάζομαι και τι θησαυροί θα καταστράφηκαν σε κείνη τη σάλα που βαφτίστηκες.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπορεί εδώ να μην έχεις πολλά κειμήλια για να μας δείξεις, το πιάνο σου όμως φτάνει και περισσεύει.Ένα και καλό!!!
    Επειδή ...... τω καιρώ εκείνω, πολλοί και πολλές υπήρξαν λάτρεις των βασιλέων , μήπως ο κρυφός πόθος της γιαγιάς ήταν να σε βγάλει Όλγα σαν την βασίλισσα -και γι αυτό είχε έτοιμη και την ταυτότητα -αλλά δεν εισακούσθηκε;
    Επειδή η Ρένα έδωσε παράταση, μπορεί να κάνεις κανένα ανοιξιάτικο ταξιδάκι ειδικά για φωτογράφηση(χα χα) ή να αναθέσεις σε άλλον την ....αποστολή.
    Φιλία, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ ωραίο το πιάνο σου Φιλία μου! Από τα γενοφάσκια σου λοιπόν έμαθες να παίζεις, έ???? Εγώ, ποτέ δεν έμαθα νότες, όταν έβλεπα πεντάγραμμο, 'κάτι' πάθαινα, χαχαχα!!!!! Κι όμως τρελλαίνομαι για κλασσική μουσική ! Πολύ όμορφες και οι αγοραστές σου αντίκες, αλλά θα περιμένουμε να δούμε και τις συριανές, εάν μπορέσεις....
    Φιλάκια πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οπως είπαν και οι προλαλήσασες, "από μωρό στην τέχνη"!!!! Και η παράσταση μετά τη βάφτιση!! Μακάρι να υπήρχε ...μπομπίνα να σε θαυμάζαμε!!!! Από πιάνο, δεν ξέρω τίποτα, αλλά μπορώ να θαυμάσω το υπέροχο έπιπλο! Ομορφες οι αντίκες σου (έχω κι εγώ ένα κόλλημα- τακτική πελάτης του Μοναστηρακίου και όχι μόνο, άλλους καιρούς βέβαια!!).
    Ελπίζω να δούμε και τις νησιώτικες!!! Φιλιά και να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kαλημέρα Φιλία μου!Αχ πόσο ζηλεύω!Πάντα από μικρό παιδάκι μού άρεσε τό πιάνο καί ποτέ μου δέν μπόρεσα νά μάθω!Το πιάνο σου είναι υπέροχο! Πραγματικό στολίδι!Μοναδικό κομμάτι!!Σάν γνήσια καί εγώ Υδροχόος ,θά συμφωνήσω σέ όλες τίς απαντήσεις σου!Συγχαρητήρια καί γιά τό βραβείο!!Πράγματι τό αξίζης!!Καλό μήνα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλία μου δεν ξέρεις πόσο πολύ λατρεύω το πιάνο. Δυστυχώς δεν κατάφερα να μάθω καλά, παρά μόνο μερικά μικρά τραγουδάκια τα οποία παίζω ακόμα, τώρα πλέον για την κορούλα μου, σε ένα μικρό αρμόνιο που έχω ακόμα στο πατρικό μου σπίτι. Χαίρομαι που και εσύ είχες και εξακολουθείς να έχεις τέτοιου είδους καλλιτεχνικές ανησυχίες!!!!!!
    Συγχαρητήρια και για το βραβείο σου!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαίρομαι που σε γνωρίζω καλύτερα, μέσα από αυτά που λες, Φιλία μου. Το πίάνο, οι καρέκλες δίπλα του, το σκαμπό που διέκρινα, όλα υπέροχα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητη Φιλια σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες πολυτιμες "γωνιες" του σπιτιου σου αλλα και του χαρακτηρα σου!
    θαυμασα τοσο το πιανο σου οσο και το μοττο σου
    Να σαι καλα Φιλια μου!πολλα φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μοττο σου ...εννοουσα το :δε νοσταλγω,για μενα ολη η ζωη ειναι το σημερα!:)

      Διαγραφή
  27. πολύ σπουδαία και αληθινά μοιράστηκες μαζί μας .το πιάνο ενθύμιο και γλυκιά ανάμνηση του μπαμπά είναι υπέροχο
    Καλό μήνα καλή μου.'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα ξεκινήσω αγαπημένη μου Φιλία από το τέλος, λέγοντας σε, πόσο με εκφράζει η περιγραφή σου!
    Ίσως αν με ρωτούσες, απλά θα αντέγραφα.
    Αγαπώ πολύ την μουσική και λυπάμαι πολύ που σταμάτησες.
    Δεν έπρεπε να σε σταματήσει τίποτα. Η μουσική είναι βάλσαμο!
    Το πιάνο και τα μάτια σου. Είναι εκπληκτικό κομμάτι!
    Αγαπώ την θάλασσα τρελά! Κι αυτήν την αγάπη από το προσεχές καλοκαίρι, θα την εμφυσήσω στην εγγονή μου.
    Πολύ χάρηκα το σημερινό σου ανάγνωσμα!
    Πάρα πολλά φιλιά και τις καλύτερες ευχές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλία μου πολύ γέλασα με την ταυτότητα που σου πέρασαν με άλλο όνομα!!!!Αυτά είναι!!!!!Αυτά μένουν!!!!!Τι εποχές!!!!!Μακάρι να μην είχαμε άγχος όπως τότε και ας μας έβαζαν και μπρούτζινη!!!!Το πιάνο απίθανο με όμορφη ιστορία να το συνοδεύει...εγώ πάλι σκράπας από νότες...μάλλον με έφεση στο σκαφάκι που λες...είχε ο μπαμπάς μου...ο άντρας μου δεν...αλλά τώρα με αυτά τα μέτρα πολύ το σκέφτομαι να τα πουλήσω όλα και ας με ψάχνει μετά η ΔΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΞΈΝΗ ΣΗΜΑΊΑ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΊΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΗ!!!!Χαχαχα!!!!!!Κορίτσια σκεφτείτε το, είναι λύση!!!!!Το σκέφτεστε να σερφάρουμε μέσα στα πέλαγα;
    Η κανάτα σου πανέμορφη μα και όλα τα άλλα που στολίζουν την όμορφη γωνιά σου!!!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια, θα επανέλθω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φιλία μου καλημέρα και καλό μήνα σου εύχομαι!!!
    Η ανάρτησή σου οπως πάντα απολαυστική με τα ολα της,χιούμορ,συγκίνηση,τρυφερότητα!!
    Αγαπώ πολύ τα παλιά πράγματα και ανατρίχιασα με το πιάνο σου,είναι τόσο όμορφο και πολύτιμο και γεμάτο απο όμορφες αναμνήσεις για σένα.Επίσης μου άρεσαν τα μπρούτζινα μικρά κιάλια.Το μοναδικό πράγμα που είχα απο τον παππού μου ήταν κάτι παρόμοια πάρα πολύ παλιά.Δυστυχώς όταν παντρεύτηκα στην μετακόμιση τα έχασα και με πόνεσε αυτό.Το 4.μου άρεσε πολύ αυτής της άποψης είμαι κι εγώ μή κοιτάς πίσω,ζήσε το σήμερα και κάνε όνειρα!!! Στο 11 πάλι συμφωνούμε κι εγώ χαίρομαι που είμαι ΓΥΝΑΙΚΑ ,χαίρομαι κάθε βράδυ όταν κάνω ενα τσιγαράκι ’ήσυχα στην βεράντα και σκέφτομαι πόσα πράγματα έκανα όλη μέρα ....Υγεία να έχουμε!!! Να είσαι καλά σε φιλώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Congrats for your award!! and I wish you happy new month too!
    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να λοιπόν.....που μέσα απο τα παιχνιδια της Ρένας και το βραβείο της Ροδουλας ...(
    (γνωρίζουμε) και μια παρ όλιγον ..Μπαχάουερ....από μικρη....με το πιανο σου .. τα γαλλικα σου....(πες μου οτι μάθενες και γαλλικα;)...και να θελεις να πεις και ποιήμα στην βάφτισή σου.....παιδι θαύμα δηλαδή...χιχ.χ.χι.. αχ!!! το πιανο σου πόσα θα έχει να σου πεί!!!!! πολύ ωραια η γωνια του....ολα ταιριαστα ...τα παλια που το συνοδευουν....σε ευχαριστούμε... πολύ που τα μοιραστηκες μαζί μας.. βρε Φιλιω μας..και εμεις σ αγαπάμεεεεεεεεεε... και σε φιλαμεεεεεεεεεε..!!!!! καλο σου μηνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Unas antiguedades preciosas, muy bonitas.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λίγα και καλά τα κειμήλια Φιλία μου. Να συνεχίζεις να ζεις το σήμερα και να ονειρεύεσαι κοριτσάκι μου. Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. πωπω τι ωραια αναρτηση! τι να πρωτοσχολιασω!!!τελικα τα βραβεια μας δινουν την ευκαιρια να γνωριστουμε καλυτερα! σε καληνυχτιζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΚΑΛΕ, ΠΟΎ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥΛΑΣ;;;;;;;;;
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥΛΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θα με τρελάνει ο κ...blogger!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για να εξηγούμεθα, το έχω λάβει σε email αλλά δεν δημοσιεύεται στην ανάρτηση! Γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τη ρούφηξα την ανάρτησή σου Φιλία μου,να 'σαι καλά!!!
    Σ' ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τόσα από τα μυστικά σου!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!!!!!!!!!!!!!

    Ο/Η Ροδούλα άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αντίκες..... Αναμνήσεις.... Αχ, Ρένα!!!!!":

    Αγαπημένη μου Φιλία, τι όμορφη ανάρτηση είναι αυτή!!! Την απόλαυσα. Πριν συνεχίσω, να σε ευχαριστήσω που έπαιξες το παιχνίδι των 11, και σε έμαθα καλύτερα. Δηλαδή ήμουν σίγουρη ότι κάπως έτσι θα ήσουν, το ένστικτό μου δε με διέψευσε.
    Και τώρα στο πιάνοοοοοοο. ΥΠΕΡΟΧΟ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ, ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ, και στεναχωρέθηκα ταυτόχρονα που το σταμάτησες. Μα γιατί; Ξεκίνα και πάλι σιγά σιγά. Πώς αντέχεις να μην το ακουμπάς; Έλα, είναι αμαρτία, ξεκίνα σιγά σιγά με εύκολα κομματάκια που δε θέλουν ταχύτητα. Έχει και ο Σοπέν κάτι τέλεια βαλσάκια. Εγώ δε θα άντεχα πάντως. Παίζω πιάνο, έπρεπε να μάθω, τουλάχιστον μέχρι τη μέση σχολή, για τα πτυχία των ανώτερων θεωρητικών. Μετά όμως, έπεσα με τα μούτρα στην κιθάρα μου, γιατί αυτή είναι το κύριο όργανό μου και η αγάπη μου.
    Πολύ όμορφη ανάρτηση.
    Να έχεις έναν πολύ όμορφο μήνα Φιλία μου, και μια χρωματιστή Άνοιξη.
    Πολλά πολλά φιλιά!!!
    Με την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ την απάντησή μου την πήρα πάντως χαχαχαααα
      Φιλιά και αγκαλιές, προς το παρών από μακριά...

      Διαγραφή
  40. υπέροχα κειμήλια!!!!!Δεν έχω λόγια Φιλία...με συγκινούν αυτά...
    όσο για τα ξεσπάσματά σου τα ηχηρά,ε...όποιος σε γνωρίζει ας φεύγει για λίγη ώρα-)))
    Συνέχισε να ζεις την κάθε στιγμή
    πολλά φιλιά και...
    ☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆¸.•*¨*★☆☾
    (¯`´♥(¯`´♥.¸________ღ☆ღ_________ ¸.♥´´¯)♥´´¯)
    ☆ ▓▒░ ☆ ♥ ΚΑΛΟ ♥ ~ ♥ΜΗΝΑ♥ ☆ ░▒▓ ☆
    (_¸.♥(_¸.♥´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ☆ღ¯¯¯¯¯¯¯¯¯ `´♥.¸_)♥.¸_)
    ☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆★¸¸.•*¨*••.¸¸☾☆¸.•*¨*★☆☾

    ________________.O.___________.*.*
    ________________.OO.___________.*.*
    ________________.OOO.____________.O. * . * .
    ________________.OOOO.______-.OOO. * . *
    ________________.OOOOO._-.OOOO. * . *
    _______________.OOOOOOOOOOO. * . * .
    __________-.OOOOOOOOOOOOO. * . * .
    _____.OOOOOOOO0000000OOOO. * . * .
    __________-.OOOOOOOOOOOOO. * . * .
    _______________.OOOOOOOOOOO. * . * .
    ________________.OOOOO._-.OOOO. * . * .
    ________________.OOOO.______-.OOO. * . * .
    ________________.OOO.____________.O. * . * .
    ________________.OO.__________
    ________________.O.______
    _______________+880
    _______________++88
    _______________++88
    ________________+880
    ________________+888
    ________________++880
    ________________++888_____+++88
    ________________++8888__+++8880++88
    ________________+++8888+++8880++8888
    _________________++888++8888+++888888++8888
    _________________++88++8888++8888888++888888
    _________________++++++888888888888888888_+88
    __________________++++++88888888888888888_+8
    __________________++++++++000888888888888+88
    ___________________+++++++000088888888888_88
    ____________________+++++++00088888888888
    _____________________+++++++088888888888
    _____________________+++++++088888888888
    ______________________+++++++8888888888
    ______________________+++++++0088888888
    ______________________++++++0088888888

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φιλία μου ήρθα. Ελπίζω να δημοσιεύσει αυτό το σχόλιο ο κύριος google. Ή η κυρία, δεν ξέρω χαχαχα.
    Α!!!!!!!!!!! το δημοσίευσες!!!!!!!!!! Τώρα το είδα. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ!!!! Και πήγα να ξαναγράψω περίπου τα ίδια. Αφού έφτασα να κάνω και την σκέψη, ότι άλλη φορά, θα αντιγράφω τα σχόλια, για κάθε ενδεχόμενο χαχαχαα.
    Τέλοσπάντων, νομίζω ότι τώρα, μετά από την εκτός σχολίων επικοινωνία μας, σε καταλαβαίνω καλύτερα. Όχι, για να μη νομίζει ο/η κύριος/α google, ότι μπορεί να μας σαμποτάρει.
    Να είσαι πάντα καλά Φιλία μου!!!
    Φιλιά πολλά!!!
    Υ.Γ. Ακόμη απολαμβάνω τα κομμάτια στο πιάνο που μου έστειλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καταπληκτική ανάρτηση!! Η ιδέα της Ρένας με τις αντίκες ήταν φοβερή. Αποτέλεσε αφορμή για να διαβάζουμε νοσταλγικές ιστορίες που αφήνουν μία γλύκα και να βλέπουμε φωτογραφίες με υπέροχα αντικείμενα. Υπέροχα αυτά που γράφεις, υπέροχα τα αντικείμενα που μας δείχνεις, υπέροχο το πιάνο σου. Και αυτά που γράφεις για σένα μου δείχνουν μία γυναίκα δυναμική. Καλή σου μέρα και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. °º✿✿
    °º✿ FELIZ DIA INTERNACIONAL DA MULHER!
    º° ✿✿ ♫° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τι όμορφο που είναι το πιάνο σου! Και η γωνιά με τα "μικρά" σου είναι υπέροχη! Θέλω κι εγώ να σας δείξω τα "παλιά" μου, αλλά δεν έχω προλάβει! Ισως το Σαββατοκύριακο.

    Γέλασα με την ταυτότητα που σου φόρεσε η γιαγιά σου με άσχετο όνομα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. σου εύχομαι ένα απίθανο Σαββατοκύριακο-)))
    πολλά φιλά και ευχαριστώ-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τι υπεροχα πραγματα!!!!!

    Φιλακια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι δηλαδή.... εγώ ασχολίαστη θα μείνω;;;