Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ξύλινη θήκη για χαρτομάνδηλα, Μπουκάλι....

Γειτονίτσα ζηλευτή και λατρεμένη, ΣΕ ΦΙΛΩ!!!!

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...
(για μας, τις πρωτάρες του κρακελέ).
Θερμή παράκληση προς τις κατέχουσες το άθλημα, να με διορθώσουν σε όποια βλακεία γράψω ή να συμπληρώσουν ό,τι νομίζουν χρήσιμο....  θα είναι μεγάλη βοήθεια!!!!!!

Έκανα δοκιμή κρακελέ πάνω σε επιφάνεια άχρωμου γυαλιού!!!!


Έγινε εκπληκτικό! Μη κοιτάτε τα "κακά" μέρη..... ακούμπησα κατά λάθος ένα ψαλίδι πριν στεγνώσει το κρακελέ!!!!!! Σας λέω, εκπληκτικό!

Το εφάρμοσα σε μπουκάλι.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!   Τα "λάθη" έγιναν μετά...... τις βλακείες μου μέσα!!! Τι εννοώ: Αφού έβαλα την εικόνα με κόλλα ντεκουπάζ, όταν στέγνωσε το ξαναπέρασα με την ίδια κόλλα ΟΛΟ! Εκεί, μου έβγαλε αρκετά άσπρα, ό,που είχε ψιλοστεγνώσει το πινέλο και τα "τραβούσε", τα οποία "μπάλωσα" και φαίνονται δυστυχώς!!! Πρέπει το πινέλο να είναι καλά υγρό και να "περνιέται" απαλά! Εγώ τράβαγα κάτι πινελάρες βάρβαρες με τόση άνεση  παιδί μου λες και τόξερα το παιχνιδάκι απ' τα γεννοφάσκια μου!!!!!
Απ' ό,τι κατάλαβα: Το κρεκελέ πρέπει να απλώνεται σε ίση ποσότητα και αρκετή σε κάθε πινελιά, φθάνει να μην κάνει σταγόνες. Επίσης το χρώμα σε ίση ποσότητα και αρκετό σε κάθε πινελιά (όχι πολύ πυκνό), αφού στεγνώσει το κρακελέ και σε αντίθετη φορά οι πινελιές! Αν το κρακελέ έχει στεγνώσει, μπορείς να κάνεις και δεύτερη πινελιά στο χρώμα, πάνω στην πρώτη για να τη διορθώσεις, αμέσως όμως!  Αν δεν είναι στεγνό, την πάτησες! Παρασύρει και το κρακελέ και γίνεται ένα χάλι... Και μιλάω πάντα για ενός συστατικού!!!!
Ελπίζω να καταλάβατε οι πρωτάρες! Για τις experts, δεν το συζητώ, μάλλον θα γελάνε με τα γραφόμενά μου!!!!
Παιδεύομαι η γυναίκα και λέω ό,τι παρατηρώ!!!!!!!!!!

Και άλλο ένα κουτί για χαρτομάνδηλα:

Παλαίωση, πατίνες, decoupage και ανάγλυφο.  ΔΕΝ ξέρω να απλώνω ωραία τις φωτοσκιάσεις!!!! Προσπαθώ όμως και ίσως καταφέρω κάτι καλύτερο στο μέλλον!
Το ανάγλυφο στα πλαϊνά δε μου αρέσει, θα προτιμούσα ένα τριαντάφυλλο απ' το μοτίβο της χαρτοπετσέτας! Τέλος πάντων, έγινε!

Από εφέ όμως, σκίζω.... έτσι;

Αγαπημένες μου, σας στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά.......  και συνεχίζω ακάθεκτη τη μελέτη του κρακελέ!!!!!!!!!!!! Αφού σκέπτομαι να υποβάλλω για Υφηγεσία στην έδρα "Crackellllllaaaaaado" του Πανεπιστημίου της Βραζιλίας!!!!!!!!!!!!!!!  

54 σχόλια:

  1. Φιλία μου καλημέρα, μάλλον είσαι ή πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου ή εξαιρετικά τελειομανής !!! Οι δημιουργίες σου είναι θαυμάσιες και πολύ καλόγουστες και οι λεπτομέρειες που αναφέρεις σαν λάθη δεν διακρίνονται γιατί δεν εστιάζει εκεί το μάτι, αλλά στο υπέροχο σύνολο!!!Εξ άλλου όταν πρωτοχρησιμοποιούμε ένα υλικό ή μία τεχνική είναι φυσικό να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες αλλά δεν μας πτοούν, μαθαίνουμε απο τα λάθη μας και προχωρούμε ακάθεκτες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σου μέρα.Εγώ και τα δύο τα βρίσκω εξαιρετικά.Συνγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η ΦΙΛΙΑ για μας τις πρωτάρες. Το παρουσιάζεις σχετικά εύκολο και το αποτέλεσμα υπέροχο οπότε δε μένει παρά να το δοκιμάσω κι εγώ.Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλία μου δεν το κατέχω το άθλημα του κρακελέ, πειραματίζομαι όμως και εγώ και αισιοδοξώ. Οι δικοί σου πειραματισμοί μου αρέσουν πολύ. Όσο για το εφέ δεν το συζητώ ΤΕΛΕΙΟ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!!Προσωπικά δεν είχα ακούσει καν την λέξη...Αυτά που βλέπω όμως είναι πανέμορφα!!!Μπράβο Φιλία!!!!!Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κρακελέ σε μπουκάλι!!! Φιλία έχεις πάρει τρελή φόρα...χαχα. Τα λάθη και οι ατέλειες είναι μόνο για τα δικά σου μάτια και για τις σοφές του είδους! Για μένα είναι όλα πανέμορφα. Όσο για την έδρα... πρόσεχε τις Βραζιλιάνες μη σε ζηλέψουν και σε σαμποτάρουν...Φιλάκια Κυριακάτικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω αν έχει αξία το δικό μου μπράβο στο κρακελέ σου, εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ. Αυτά που έφτιαξες μου φαίνονται τέλεια.
    καλή Κυριακή και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα!
    Εγώ το βρίσκω τέλειο , έγινε πανέμορφο το μπουκάλι!!!!!!!Και στο κουτί εμένα μου αρέσει το ανάγλυφο!!!!!!Μην γκρινιάζεις γιατί κάνεις πολύ όμορφες αλλαγές!!!!!!!!!!
    Καλή εβδομάδα και φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!
    ΕΓΩ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΑ....ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ..ΧΙ ΧΙ!!! ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά, είναι απίστευτα! Ειδικά το μπουκάλι με τα παιδάκια πολύ θα το ήθελα! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κι ομως ειναι και τα 2 πολυ εντυπωσιακα!!!!!!!!
    λαθος σου που αγχωνεσαι και ανησυχεις για το αποτελεσμα!!!
    εμενα με κερδισαν!
    αληθεια, το κουτι για τα μαντηλακια ειναι χαρτινο??το γνωστο του εμποριου?
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω τα βρισκω τελεια. Την Τεταρτη θα κανω και το πρωτο μου μαθημα γιατι μου μπηκε και μενα το μικροβιο. Συνεχισε να δινεις συμβουλες για μας τις πρωταρες!Φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τωρα που τα βλεπεις τα λαθη εσυ πολυ θα ηθελα να ξερω!!!Φιλια μου ειναι τελεια!!!!Το μπουκαλι λεω να το κανω!!!Εκει να δειτε γελια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπημένη μου φιλία, εγώ από τεχνικές δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα, όμως τα μάτια μου, ξέρουν πολύ καλά, ότι αυτό που βλέπουν είναι ένα κάτι πάρα πολύ όμορφο. Και το μπουκάλι, μα και το ξύλινο κουτί μου άρεσαν πραγματικά, πολύ. Συνέχισε, το έχεις.
    Πολλά φιλιά και μια όμορφη εβδομάδα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσυ και το κρακελέ σου μάλλον παίζετε με τα νεύρα μου!!!! εγώ τώρα γιατί δεν μπορώ να κάνω κρακελέ δεν γνωρίζω!!! Και το μπουκάλι και η θήκη για τα χαρτομάντηλα έχουν γίνει τέλεια!!!! Τώρα εσύ που τα βλέπεις τα λάθη δεν ξέρω!!!! Συγνώμη πότε είπες ότι παραδίδεις ιδιαίτερα για το κρακελέ???? Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πω πω τέλεια έγιναν !!!
    Καλό απόγευμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μεχρι να μαθω να φτιαχνω κρακελε ειδα και επαθα.......
    και εγω αυτο καταλαβα θελει ιδια ποσοτητα σε ολοι την επιφανεια αλλα πως το πετυχαινεις αν ειναι αρκετα μεγαλη???

    παντως εγιναν πολυ ομορφα Φιλια!!!!
    φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλια ,να εστιασω στην ωραια φωτογραφηση και επεξεργασια!
    Δευτερευοντως να σου ανακοινωσω οτι χηρευει η θεση επικουρου καθηγητριας στην εδρα του crackelado στην σχολη καλων τεχνων του Sao Paolo!Αν προτιμας το Rio de Janeiro θα σε απογοητευσω, υπαρχει συνωστισμος λογω καρναβαλιου και απαραιτητη προυποθεση
    υποβολης αιτησης ,η γνώση samba!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εδώ σου βρήκαμε (η Αφρα δηλαδή) έδρα σε πανεπιστήμιο να διδάξεις ντεκουπάζ και κρακελέ..και ασε τα.. δεν ξέρω και δεν μου ΄έγιναν καλά..δεν ξερω τι λένε οι ιθύνοντες (έτσι γραφεται;..και να μην γραφεται έτσι καταλαβένεις τι θελω να πώ) έτσι Φιλιώ μου;;και οπως λέει και η Ποδηλατησσα παιζεις με τα νευρα μας..γκρρρρρρ...!!!!αυτό το γρύλισμα επειδή σου έγιναν πολύ όμορφα..φιλάκια ζηλιάρικα...χι..χι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βρε Φιλία μου, αφού έχεις τόσο γούστο ! Το κρακελέ σου άκρως επιτυχημένο ! Εγώ ακόμα παλεύω με των δύο συστατικών (αφού κατέκτησα την τεχνική του ενός συστατικού χαχαχα) και δεν έχω καταφέρει τίποτα ! Επίσης, παλεύω με το 3D στένσιλ και τα αποτελέσματα ακόμα χειρότερα ! Πώς το κάνεις, βρε παιδί μου, σε παρακαλώ πες μου !!! Είναι τέλειο το στένσιλ σου και δεν ξέρω σε ποιές ατέλειες αναφέρεσαι !!! Τί είδους όραση έχεις παιδί μου, που δεν έχουμε εμείς ;;; Φιλάκια πολλά πολλά, Πολυτάλαντη Φιλία και Καλή Εβδομάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλία, μου εχεις άδικο!!! ότι έφτιαξες είναι πολύ καλό και ιδιαίτερα το ανάγλυφο που είναι και πετυχημένο και ταιριάζει απόλυτα ,αλλιώς θα ήταν μονότονοτο κουτί σου. Δεν βλέπουμε λάθη στο κρακελέ και στις φωτο όλα φαίνονται τέλεια!!! Καλή Εβδομάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ τα κατάλαβα όλα!
    Μόνο δεν θυμάμαι τι είναι το decoupage!
    χα,χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλία μου, από ότι βλέπω τα πας θαυμάσια, το κρακελέ σου απίθανο και η περιγραφή της τεχνοτροποίας πολύ καλή και σωστή. Μην φοβάσαι με τις φωτοσκιάσεις, είναι το πιο δύσκολο στην όλη υπόθεση του decoupage, αλλά θέλει υπομονή και επιμονή. Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπέροχο το κρακελέ και η περιγραφή της τέχνης του ...αναλυτική και σαφής! Μπράβο σου!
    Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τέλεια εφεντζού , τέλεια κρακελαντζού και άψογη ντεκουπαντζού!!!!Α και για να μην ξεχάσω κάτι και τέλεια μπλογκαντζού με ραγδαία εξέλιξη !!!Την έδρα την έχεις στο τσεπάκι σου!!Να μας ενημερώσεις πότε η γιορτή ανάληψης καθηκόντων,ώστε να προλάβουμε να ετοιμαστούμε!!Μια Φιλίτσα φιλεναδίτσα έχουμε , δεν γίνεται να μην παρασταθούμε!!!!Καλή εβδομάδα με πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βρε εσύ σκίζεις γενικώς!!!!Κι όσο για την έδρα, στο τσεπάκι σου την έχεις!!! Με τόσες fan δίπλα σου, σιγά μη μας φάει άλλος την έδρα, εμείς θα τον φάμε!!!
    Σοβαρά τωρα, μια ομορφιά βλέπω εγώ στις δημιουργίες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες !! Τις ατέλειες τις βλέπεις μόνο εσυ! Οσο για το κρακελέ ( και μάλιστα στα μπουκάλια) να σου πω ότι και το spray κάνει πολύ καλή δουλειά! Βέβαια, το υγρό υλικό κάνει λίγο μεγαλύτερα "σκασίματα" αλλά προκειμένου να αποφύγεις τα "τρεξίματα" του υγρού, είναι μια χαρά! Οσο για το κουτί, είναι απλά υπέροχο στην απλότητα και την φινέτσα του! Καλημέρα και καλή εβδομάδα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα Φιλία!Υπέροχο καί τό κρακελέ σου ,καί τό μπουκάλι έγινε πανέμορφο,αλλά καί τό κουτί μέ τό στένσιλ,πολύ όμορφο!Πολύ ωραίο καί τό εφέ!Πώς τό έκανες?Καλή εβδομάδα!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εντάξει δεν κατάλαβα τίποτα για το κρακελε...Οταν θα ερθει η ωρα του θα σου στειλω μηνυματα για βοήθεια...Αλλά το μπουκάλι και το κουτάκι φαίνονται τελεια! Ουτε ατέλειες βλέπω ουτε τίποτα!
    Αντε προχωρά σου λέω!!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολύ ωραίες δημιουργίες!!!Τα κρακελέ σου και τα εφέ σου είναι πάντα ξεχωριστά!Κατέχεις τέλεια την τέχνη του κρακελέ απλά είσαι αυστηρή βεβαίως βεβαίωςςς!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ειχα καιρο να ερθω απο εδω και αφηνω ευχες για καλη εβδομαδα και καλο μήνα με υγεια.Δεν ειμαι ειδικός αλλά βλέπω οτι το αποτελεσμα ειναι πανεμορφο!!!!Συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και καλά θα κάνεις να συνεχίσεις ακάθεκτη γιατί τα πήγες εξαιρετικά!!! Και το μπουκάλι και το κουτί είναι όντως Φανταστικά!!!! Μπράβο σου Φιλία μου!!! Καλή εβδομάδα να έχεις και καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ελα, έλα.... άκου λάθη!!! Που τα βλέπεις ???? Το κρακελέ στο μπουκάλι μ' ενθουσίασε!!! Και μάλιστα χωρίς χρώμα από κάτω???? Τρέχω να το δοκιμάσω.....Καλό βράδυ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Eγώ τώρα γιατί τα βλέπω όλα τέλεια ?
    Και σπέσιαλ εφέ..... δεν πιάνεσαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ασε, εγώ απέτυχα την προηγούμενη εβδομάδα,σνιφ!!!! Θα ξαναδιαβάσω τις οδηγίες σου για να δω πού λάθεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εγώ που είμαι άσχετη μ' αυτά μου φαίνονται απλά τέλεια.!! Μπράβο Φίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δεν ΄μπορώ να κρίνω ...γιατί δεν ξέρω την τεχνική...όμως αυτό που βλέπω μου αρέσει πολύ!!! Φιλία μου καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Υπέροχα ειδικά τα κουτιά για χαρτομάντηλα !!! Εκεί έμεινε τι μάτι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καλημέρα Φιλιά
    τα λάθη δεν τα βλέπω,ίσα ίσα που έγινε και το μπουκάλι,και το κουτί φανταστικό!!!!Ελα,είσαι τέλεια!!!Συνέχισε-)))
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εχεις ξεφυγει!!εχεις παρει φορα και δε σε σταματα κανεις χαχαχα!εχεις γινει ξεφτερι,πιανουν τα χερια σου Φιλια μου!Με οτι καταπιανεσαι το κανεις πολυ ομορφο.Να σαι καλα και να δημιουργεις!πολλα φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν έχω ιδέα απο τη συγκεκριμένη τεχνική, πάντως είναι υπέροχα!Πολύ πολύ όμορφα!Μπράβο!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εχεις γίνει εξπέρ στη τεχνική βλέπω!!!!!
    Μπράβο!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εμένα πάλι μου φαίνονται όλα υπέροχα και τέλεια Φιλία μου!!! Μπράβο σου για την καλή δουλειά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Beautiful works!!!
    Have a good week, dear!! and my G+ for you...

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πάρα πολύ όμορφα έγιναν!!!
    Μπράβο Φιλία, καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Όλα είναι τόσο όμορφα!!!Ειδικά το κουτάκι το λάτρεψα!!Υπέροχη δουλειά!!Μπράβο Φιλία μου!!Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. So romantic and beautiful box with roses and bottle is so cute:-) Hugs, Biljana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Εγώ πάλι γιατί τα βρίσκω καταπληκτικά!!!! Και το μπουκάλι αλλά και το κουτί μου άρεσαν εξίσου και νομίζω ότι γίνανε υπέροχα. Φιλιά πολλά Φιλία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φιλία καλώς σε βρήκα!!!Εγώ γιατί τα βλέπω όλα υπέροχα χωρίς κανένα λάθος? Το μπουκάλι με το κρακελέ μου αρεσε πολύ!!
    Μπράβο σου!!!Καλή συνέχεια,Δήμητρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πολύ όμορφο αποτέλεσμα.Εγώ δούλευα χρόνια στο εργαστήρι μας το κρακελέ όμως με άλλο τρόπο επαγγελματικό που χρειάζεται πιστόλια βαφής.Το μπουκαλάκι φανταστικό καθώς και το κουτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Βρε πουλάκι μου, έχω καιρό να επισκεφτώ τη γειτονιά και τώρα που μπήκα σ' εσένα ψάχνω σα μουρλή να βρω τόπο να σχολιάσω ! Όπως έχω δημόσια ξαναπεί ... θα σε τσουρομαδήσω, γιατί οι δημιουργίες σου είναι εξαιρετικά καλαίσθητες και συνδυάζουν μάλιστα και διάφορες τεχνικές ! Πού θα μου πας, δε θα σε πιάσω, που όλο δεν ξέρεις δεν ξέρεις και στο τέλος μας κάνεις να αλληθωρίζουμε κι εσύ ! Οι συμμετοχές σου στα μπαζάρ είναι επιεικώς υπέροχες ! Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα ! Φιλιά πολλά πολλά Φιλιάκι μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι δηλαδή.... εγώ ασχολίαστη θα μείνω;;;