Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Σύρα, ομορφιά μου!!!!

Είμαι η Φιλία και είμαι καλά! Χχχχχαααααααααααααααααααααα......

Στη Συρούλα, την πατριδούλα, της ομορφιάς και των αναμνήσεων, "διακοπίζω" και κάνω μπανάκια. Βλέπω τους φίλους μου των παιδικών μου χρόνων, πίνουμε τα τσιπουράκια μας και μιλάμε για τα παλιά!
Και δε μιλάω για νεανικά χρόνια γιατί εγώ δεν είχα νεανικά χρόνια.... μόνο παιδικά και μετά, ευθύνες καί τρέξιμο. Από τις κούκλες μου, πέρασα κατευθείαν στα μωρά μου και τις λερωμένες πάνες!!!! Τες πα, που λέει και το Νασουλίνι.
Άφησα λοιπόν το ολοκαίνουριο εργαστήρι μου στην Αθήνα και ήρθα εδώ, χωρίς τα υλικά μου και τα διάφορά μου. Και τι είχα εδώ; Τις εφημερίδες που πετάει ο άντρας μου!
Και τι θυμήθηκα;   Τη Μαρία Προϊμάκη με τις υπέροχες κατασκευές της μ' αυτό το υλικό!!!!!!
Μπήκα και στο You tube, βρήκα κι' άλλα.........
Ατλακόλ και 5-6 χρώματα είχα από πέρσι, πιστόλι σιλικόνης επίσης και ξεκίνησα.
Το πρώτο έργο, ένα καλαθάκι από φύλλα περιοδικού που μου το βούτηξε μια φίλη για να βάζει τα κραγιόν της!
Και μια πιο κοντινή, με το χεράκι μου!!!! Δεν βγήκε και άσκημο, έτσι; Φύλλα περιοδικού διπλωμένα και πλεγμένα σε στιλ καλαθέξ!
Το δεύτερο βγήκε πιο ωραίο, με τυλιγμένα φύλλα εφημερίδας. Έχει βέβαια περισσότερη δουλειά αλλά είναι πολύ όμορφο και μου το βούτηξε η ίδια φίλη γιατί, λέει, ξετρελάθηκε μόλις το είδε!
Τυλιγμένα φύλλα σε ρολάκια, κολλημένα με σιλικόνη, πέρασμα με ατλακόλ, χρώματα και δυο χέρια βερνίκι. Κανείς φυσικά δε φαντάζεται πως είναι από εφημερίδα!
Εδώ λοιπόν ήρθα με μια βαλίτσα με τα πιο άσχετα πράγματα! Σαν να μην έριξα ούτε μια ματιά στη ντουλάπα μου ένα πράμα.... Αυτό όμως δε με πονάει τόσο, όσο ότι ξέχασα τη φωτογραφική μου μηχανή. Οι φωτογραφίες είναι απ' το κινητό μου που επίσης ξέχασα το καλώδιο που συνδέεται στο λάπτοπ!!!! Κάθε φορά λοιπόν, πάω στον Γερμανό, μου τις περνάει σε στικάκι και έτσι τις μεταφέρω.
Το δε internet on the go, είναι τόσο μα τόσο αργό που μου σπάει τα νεύρα. Γι' αυτό, μη με παρεξηγείτε αν δεν σχολιάζω, είναι μαρτύριο η όλη ιστορία. Τα σπιτάκια σας πάντως, τα παρακολουθώ τακτικά  καί μαθαίνω τα δικά σας.
Σας γλυκοφιλώ και σας εύχομαι να περνάτε τέλεια και να γελάτε... να γελάτε.....να γελάτεεεεεεεε......

34 σχόλια:

  1. Hallo!!! Πολύ χαίρομε που βλέπω το καλαθάκι σου!!! Μπράβο έγινε πολύ ωραίο. Εγώ πάντως το βρήκα την δημιουργία με τις εφημερίδες και τα περιοδικά πολύ χαλαρωτικές Επιπλέον δεν πετάς τα περιοδικά και της εφημερίδες και τα κάνεις κάτι χρήσιμο.
    Φιλιά πολλά!!!!
    Να περνάς καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Φιλία! Πως περνάς στας εξοχάς; Όπως βλέπω δημιουργικά! Πολύ γλυκούλικα τα στυλ καλαθέξ που έφτιαξες!!!Να περνάς καλά κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aπίθανα τα έφτιαξες, πως να μην στα βουτήξει η φίλη σου!!!!!!!
    Αντε καλές βουτιές και να περνάς όμορφα!!!!!!!!!
    Σου στέλνω πολλά φιλάκια!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο Φιλια μου! Ακομα και στη Συρα, την Ιθακη των νοερων χειμερινων περιπλανησεων σου,..προπονεισαι για να μη χασεις τη φορμα σου!!Αντε,παμε μια βουτια μαζι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γελάμε!γελάμε!!!έκανε η Φιλία ανάρτηση και θα μείνουμε αγέλαστες;ΠΟΤΕ!!!!
    Για να παραμένεις στη Σύρα,δε θάχει νοτιάδες,οπότε απολαμβάνεις τυχερούλα κι εμείς έστω και μετ εμποδίων τα έργα σουκαι τα γραφόμενά σου.Τελικά έχεις την περιπέτεια στο αίμα σου, τίποτα δε το κάνεις μ ευκολία...ΑΛΛΑΑΑ χαλάλι του γιατί βγαίνει άψογο!!!
    Φιλάκια πολλά, μας λείπεις,αλλά σου εύχομαι να περνάς ΤΕΛΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΑΑ!!! Τι υπέροχες κατασκευές που έφτιαξες και με τα πιο απλά υλικά,αυτά είναι τα καλύτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά,καλά να περνάς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Φιλία!!Καλά να περνάς στήν όμορφη Συρο!!Αμα υπάρχη φαντασία,τι τα θές τα υλικά?Μπράβο,έστω καί μέ τά λίγα πραγματάκια,δημιούργησες!!Πάρα πολύ όμορφα όλα!!Καλές διακοπές σού εύχομαι!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τςςςςςςςςςςςς, τίποτα δεν πήρες μαζί σου;
    Μα καλά νόμιζες ότι θα κάνεις διακοπές χωρίς .... κατασκευές;
    Εθισμός είναι αυτός.
    Πάντως και χωρίς ...όπλα, καλά τα κατάφερες.
    Φιλιά , φιλιά και να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια χαρά έγιναν τα καλαθάκια σου!!! Την καταλαβαίνω την φίλη σου....κι εγώ θα σου τα ζητούσα !! Καλά να περνάς στην πανέμορφη Σύρο. Εχω πολύ καλές αναμνήσεις από μία και μοναδική φορά που την έχω επισκεφθεί, φιλοξενούμενη από μιά συριανή συμμαθήτρια, φαντάσου πριν από πόοοοσα χρόνια !!!!!!
    Πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλημερα ομορφια μου..να σαι καλα..τι ομορφιες που εκανες..τελοια..θα συμφωνησω με τη φιλη..para-kelsoscooks..τιποτα βρε παιδι μου δεν πηρες μαζι σου..να περνας ομορφα..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή η τεχνική τελικά έχει απεριόριστες εφαρμογές!Πολύ ωραίες οι κατασκευές σου, δεν απορώ με τη φίλη σου που στα πήρε ξετρελαμένη!Ο μερακλής ο άνθρωπος και στην ερημιά να τον ρίξουν, πάλι θα βρει υλικά να φτιάξει κάτι!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως έγραψα και στην Μαρία υπέροχη τεχνική και γεμάτη ανακύκλωση!!
    Έγιναν πολύ όμορφα Φιλία, μπράβο!!
    Να συνεχίσεις να περνάς υπέροχα στο νησί σου εύχομαι!!!
    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΦΟΔΙΑ , ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΕΣΥ!!!
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΤΡΙΒΩ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΣΣ, ΧΑΧΧΑΧΧΑΑΑΑ!!!
    ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ!!!!
    ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!!!
    ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να περάσεις τέλεια στις διακοπούλες σου ..όσο για τα καλαθάκια φανταστικά ..η τεχνική αυτή έχει κερδίσει πολλές από τη γειτονιά μας τελικά ..φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλία μου, καλές διακοπές, να περνάς καλά....η Σύρος είναι πανέμορφη και την αγαπώ ιδιαίτερα. Εχω νύφη από Ερμούπολη, στη συνοικία Τζερμιάδο, του μικρού αδελφού μου η γυναίκα. Η συνοικία Βαπόρια και τα ερειπωμένα αρχοντικά της οδού Απόλλωνος δεν τα ξεχνώ ποτέ.
    Οι δημιουργίες σου τέλειες....μη μου ανάβεις φωτιές κι αρχίσω και ψάχνομαι κι εγώ με τις εφημεριδούλες....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλα να περνάς Φιλία μου
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Beautiful!!!
    Have a wonderful weekend!

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΧ ΒΡΕ ΦΙΛΙΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Η ΧΑΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΕΛΑΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΑΥΜΑΣΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ.ΟΜΟΡΦΗ ΚΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!!!!!ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλό μήνα και καλά να περνάς στην πατρίδα. Ποτέ ξανά περιοδικό για πέταμα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάρα πολύ όμορφα τα καλαθάκια σου!!!Φιλάκια πολλά και να περνάς υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ααααα!!! Δεν είναι δουλειά αυτή!!! Στο τέλος θα σε πάρει η φίλη σου να μένεις εκεί θα σου δώσει και μια στοίβα περιοδικά κι εφημερίδες και θα σε βάλει να φτιάχνεις καλαθάκια ένα σωρό!!! Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά!!!
    Φιλάκια πολλά Φιλία μου και να περνάς καλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλημέρα Φιλία μου...
    τι ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΛΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    μπράβο,μπράβο,μπράβο!!!!!!
    πολλά φιλιάαααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οχι.... δεν θα σε αφήσω ασχολίαστη ..εστω και καθηστερημενα..Φιλία μου... εσύ που κανεις διακοπές με καταλαβένεις χι..χι.. ποσο δυσκλο άθλημα ειναι να σερφάρεις με κλεμένο.. σήμα..σσσσσσ θα μας πίασουνε...χι..χι.. καλά δεν κάθεσαι ουτε στα διακοπάς έτσι;; και μας ξεσηκώνεις και εμάς με τα πρακτικά και τα ωραία σου καλαθακια .. καλα έκανε η φίλη σου και σου τα ζήτησε...τοσο όμορφα που έιναι τα ήθελε τι να κάνει..την τεχνική την ξερεις θα φιάξειςκι άλλα...τωρα που πήρες φόρα........φιλακια πολλα καλοκαιρινα να παιρνάς πολύ καλά ...και το κανεις απο ότι λές...μπράβο σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλία μου, τα καλαθάκια σου είναι γλύκα!! Χαράς στην υπομονή σου (και στης Μαρίας, βεβαίως-βεβαίως, χαχαχα)!! Να περνάς καλά, να δροσίζεσαι και να δημιουργείς ομορφιές!!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ♡¸.°.¸♫♫♪

    Trabalho lindo!
    Tudo bem com você?
    Bom domingo! Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ♡彡♫♪°.¸.•°`

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φιλία μου γλυκούτσική μου! Τι κάνεις? ελπίζω να περνάς καλά και να συνεχίζεις τις δημιουργικές σου τρέλλες που τις περιμένω πώς και πώς να τις δω! πολλά φιλάκια και χαρούμενη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι θα γίνει με σένα μου λές;;; δεν θα έρθεις στο σπίτι σου;;; χι..χι.. σου καλόάρεσαν οι διακοπές έ;;; και σε ποιόν δεν αρέσουνε παιδί μου..χι..χι.. κάτσε όσο μπορείς μην διαβάζεις τι γραφω...χι..χι.. βρήκα ανοιχτά και μπήκα.....φιλακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα!Πολύ όμορφα τα καλαθάκια!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σύρος ;;; Έχω έρωτα με το κτίριο του Τσίλερ στην Ερμούπολη ! Δημαρχείο και Δικαστήρια μαζί ! Πες μου ότι δεν έφυγαν τα Δικαστήρια από κει ! Άν ποτέ άλλαζα επαγγελματική στέγη, εκεί θα ήθελα να μετεγκατασταθώ !!! Νομίζω μακράν το πιο αρχοντικό νησί του Αιγαίου !!! Και αφού τελείωσα το συριανό μου παραλήρημα, να σου πω ότι τα καλαθάκια είναι πανέμορφα ! Όπως και τα ντεκουπαριστά σου ! Όπως και τα συρμάτινά σου ! Όπως και τα ποτήρια με τη χαρακτική φυσικά ! Μ΄αρέσει που όλες μου είστε αρχάριες και όλες φτιάχνετε αριστουργήματα ! Χαχα ! Δεν ξέρω, εάν έχεις επιστρέψει από τον συριανό παράδεισο, αλλά - όπως και να' χει - εύχομαι καλό φθινόπωρο με αστείρευτη έμπνευση και ειλικρινή Φιλία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα....... Από Χρυσομέλισσες, χαίρομαι που σε < ανακαλύψαμε >, πολύ όμορφα τα παξιμαδοβραχιόλια...
    ¨Οταν θέλει ο νους τι κατεβάζει...
    Μπες και στις Χρυσομέλισσες να μας δεις..
    Καλή σου ημέρα




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι δηλαδή.... εγώ ασχολίαστη θα μείνω;;;