Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η Αλόννησος είναι Έρωτας!!!

Γειτονίτσα, καλησπέρα....
Τι καλησπέρα δηλαδή, καλημέρα.... είναι μία η ώρα!
Λέω να σας δείξω μερικές φωτογραφίες της "βίλας" που διατηρώ στην Αλόννησο.

Αυτή είναι η παλιά Χώρα Αλοννήσου, όπως την βλέπει κανείς απ' το βαπόρι. Κατοικείτο μέχρι το 1965 που έγινε ο μεγάλος σεισμός. Οι κάτοικοι την εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν στο λιμάνι (Πατητήρι).  Η Χώρα άδεια και άψυχη μέχρι που την ανακάλυψαν οι Γερμανοί (!) τουρίστες, τη λάτρεψαν και αγόρασαν σπίτια, τα επισκεύασαν και ομολογώ με μεγάλο σεβασμό προς το χρώμα του χωριού και το περιβάλλον.
Εδώ, είναι η δική μου "βίλα". Ένα δωμάτιο κάτω και ένα επάνω, γύρω στα 27 τ.μ. το καθένα!!!! Ε, σας πληροφορώ πως χώρεσε τα πάντα!!!! Κοιμούνται τέσσερα άτομα, έχει δυο τουαλέτες με ντους και ένα ταρατσάκι ονειρεμένο με ΤΗΝ απίθανη θέα...... Το δρομάκι μας είναι κατηφορικό, όπως όλα και πολύ στενό.....  και φυσικά από το κάτω δωμάτιο βλέπαμε τον απέναντι τοίχο (η ντουβάρα, όπως την έλεγα ειρωνικά).
{Το κολλητό του, αριστερά, το αγοράσαμε πολύ αργότερα και έχουμε δυο σπιτάκια τώρα}.





Εδώ είναι το εσωτερικό του κάτω δωματίου, με το υπέροχο αυθεντικό τζάκι - φούρνο (αυτό υπήρχε) και το "παράθυρο με θέα"!!!!!
Το ζούσα πολύ αυτό το σπιτάκι, καθόμουν  τα καλοκαίρια ένα, ενάμισι μήνα ολομόναχη - ο άντρας μου κάτι μέρες ερχόταν, πάντα απασχολημένος και τα παιδιά ήθελαν τότε, νησιά κοσμικά!!!! Το λάτρεψα.......
Τι θα γίνει όμως με την "ντουβάρα";  Δεν την άντεχα..........


Τη ζωγράφισα!!!!!!
Και τώρα, απ' το παραθυράκι μου βλέπω ένα ηλιοβασίλεμα!!!! Ή μια ανατολή, διαλέγετε και παίρνετε...... Έφτιαξα και μια πέτρινη ζαρντινιέρα και ένα παγκάκι και έχω και κήπο!!!!!!!!






Το "έργο" συνεχίζεται και πιο κάτω με δέντρα, με βάψιμο κάτι σάπιων πορτοπαράθυρων κλπ.
Και τώρα, όποιος τουρίστας περνάει το χαζεύει, το φωτογραφίζει και ρωτάει ποιος το έφτιαξε. Αν είμαι εκεί, λέω "Εγω". Και η επόμενη ερώτηση: "Είστε ζωγράφος;"  Χι χι χι......
Πολλές φορές είπα να απαντήσω με ερώτηση: "Είστε άσχετος με το θέμα;" αλλά σώπασα......
Α, σ' αυτή την τρύπα που βλέπετε στη "θάλασσα", που δεν ξέρω σε τι χρησίμευε, τα βράδια βάζω ένα φαναράκι με ρεσώ αναμμένο......
Δεν είναι "ερωτεύσιμο";;;;;;;;;;
Άντε, ξημερωθήκαμε πάλι.....
Σας γλυκοφιλώ


36 σχόλια:

  1. Αχ, Φιλία τι μου θύμησες πρωινιάτικα...τις πρώτες διακοπές με τον άντρα μου τις κάναμε στην Άλόννησο...τι ξενοιασιά Θεέ μου...όλη μέρα γυρνούσαμε στις παραλίες με ένα παπάκι...και ο τοίχος πολύ όμορφος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Φιλία μου έχεις σπίτι στην Αλόννησο??? Τι τυχερή που είσαι!!!! Φανταστικό το σπιτάκι... μεγαλύτερο δεν χρειάζεται, χωράει τόσα όσα πρέπει για να είσαι καλά!!!! Όσο για την ντουβάρα... την έχεις κάνει υπέροχη!!!!!!!!! Να είσαι καλά να περνάς όμορφα στην Αλόννησο!!! Καλή σου μέρα και πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ, Ε, ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ!!!!!!!!!
    ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ!!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!!!!!
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ , ΑΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΜΕ ΤΟ "ΣΚΑΦΟΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ!!!!!!
    ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα αυτό γιατί το έδειξες;Θέλεις να σου μαζευτούμε όλες εκεί;Μα τι σπιτάκι είναι αυτό Φιλία μου;Κουκλόσπιτο κανονικό!!!Και σε τι νησί!Όχι,καθόλου δε ζηλέψαμε...μόνο που το καλοκαίρι βλέπω τη ντουβάρα γεμάτη ράντζα (είμαστε και διακριτικές...να μη σας ενοχλήσουμε εντός!).Τέλεια και η ζωγραφιά σου...έτσι να αλλάζουμε ό,τι δεν μας αρέσει...τι σου λέω τόσο καιρό!!!Να το χαίρεστε το παλατάκι σας...χωρίς παλάτι δε μένεις πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν υπαρχει ποιο ονειρεμενο απ'αυτο που μας δειχνεις..με ταξιδεψες πρωι πρωι..να μασταν τωρα λεει..μαζεμενες ν'ανοιγαμε τα παραθυρια της ψυχης μας..και να φωναζαμε..καλημερα Κυρα Φιλια..καλημερα Κυρα σμαραγδενια..καλημερα Κυρα Ρενα..ολες με τις ποδιτσες στη μεση..μαζεμενα τα μαλια..μ'ενα γιασεμι στο αυτι..καφεδακι ο ηλιος να βγαινει απο το δικο μας ουρανο[την ντουβαρα..και ασε τον ΘΕΟ να μας κανει σεργιανι..να σαι καλα ψυχη μου..να σαι καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όμορφη απάντηση!!!! Την διάβαζα και έβελπα την εικόνα....(μην ξεχνάμε και την κυρα-αννέτα, στο παραδίπλα σπιτάκι)

      Διαγραφή
    2. Ε,την Κυρα-Μαρία ξεχάσατε...χωρίς εμένα που πάτε...άσε που αυτό το γιασεμί στ'αυτί μου πάει γάντι!!!Η δε ποδίτσα δεν σας λέω!

      Διαγραφή
  6. Φιλία μου τι να σου πρωτοπώ τωρα;
    Για την Αλοννησο που μας μαγεψε δυο χρονια πριν;Ειχαμε μεινει σ'ένα κουκλιστικο ξενώνα στη Χωρα, ειχαμε κολυμπήσει στι υπέροχες παραλίες της(σχεδόν μονοι μας,χωρις ομπρελες,ξαπλώστρες και ηχεια, κατω από τη σκια των πεύκων με τα τζιτζίκια) είχαμε δοκιμάσει τις νοστιμιές της και βεβαια πηγαμε και στο απίθανο Πειρατικό μουσείο!
    Το σπιτακι σου κουκλιστικο, είναι το ιδανικο εξοχικό, και πανεμορφο με τόσα αυθεντικα στοιχεια του τόπου που διατηρι!Να το χαιρεστε! Η ιδέα για τη ζωγραφιά απίθανη, ομόρφυνες ολόκληρη τη γειτονια!!
    Για τα ραντζα που λέει η Βιλλιωτη εμεις και σε υπνοσακο βολευόμαστε, και είμαστε μόλις 5 ατομα και ήηηησυχοι, ουτε που θα μας καταλαβεις ότι είμαστε εκει! Χα,χα!
    Τα φιλιά μου,να περνατε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πωπωπωπωπω, τι εικόνες είανι αυτές!!!Λατρεύω τι; Σποράδες, θεωρώ ότι είναι ευλογημένα τα νησιά εκεί!!!! Καλά δε το συζητώ..μεγαλούργησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιγειος παραδεισος!!!!να σαστε παντα καλα να χαιροσαστε αυτο το ομορφο νησι και το κουκλιστικο σπιτακι σας !!!
    Φιλια πολλααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλία μου, λατρεύω τα νησιά μας όλα (ε! καλά μία αδυναμία στην Κρήτη μου, την έχω) και εσύ με έκανες να τα αγαπήσω πιό πολύ. Τι τυχεροί που είμαστε που τα έχουμε!!! Το σπιτάκι σου είναι ανώτερο από όλες τις βίλλες που ξέρω. Όμορφο, καλοφτιαγμένο, με σεβασμό στην παράδοση και το περιβάλλον. Και 'συ που το αγαπάς και το "κανακεύεις" και μέχρι τα γύρω-γύρω βγαίνεις και ζωγραφίζεις, να είσαι καλά και να το χαίρεσαι, να το απολαμβάνεις όσο πιό πολύ μπορείς. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΟΠΑΝΑ! ΟΛΗ Η ΤΑΞΗ!
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΟΙ ΤΡΕΛΛΕΣ....
    ΚΑΛΑ, ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΝΤΟΥΒΕΡΑ ΑΠΙΘΑΝΗ!!!!!!!!!
    Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ;
    ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΚΙΑΘΟ ΠΑΛΙΑ....ΑΛΛΟΝΗΣΟ ΠΟΤΕ.
    ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το γαλαζιο τ ουρανου και της θαλασσας,μεσα κι εξω!
    Κι αφου, δοθηκαν ..συντεταγμενες, μη ξαφνιαστης αν λαμβάνοντάς το σαν εμμεση προσκληση,το καλοκαιρι σου κτυπησουμε τη πορτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά έχω πάθει πλάκα,το χαζεύω πόση ώρα τώρα και δεν το χορταίνω φαντάζομαι εσύ!!!!!
    Εχω μια οικοδομή εδώ και κάτι χρόνια απέναντί μου (με ότι σαβούρα μπορεις να φανταστείς μέσα) δεν έρχεσαι από εδώ να την πιάσουμε μαζί γιατί σπίτι δεν βλέπω να χτίζεται
    θα πάμε βράδυ να μην μας πάρουνε χαμπάρι και όταν ρωτάνε ποιος το έκανε δεν ξέρουμε δεν είδαμε χιχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είσαι από τις τυχερές!!δεν υπάρχει άλλο καλύτερο από το να βρίσκεσαι στο δικό σου καταφύγιο ανεξαρτήτως τετραγωνικών...πόσο μάλλον όταν έχεις βάλει και την δική σου πινελιά!! είναι ονειρεμένο!!,ευχομαι να σαι καλά να το χαίρεσαι μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φέτος λοιπόν θα συναντηθούμε όπωσδήποτε. Έχω κουμπάρα Αλοννησιώτισσα και πηγαίνουμε κάτε χρόνο .Μένουμε βέβαια στο Πατητήρι αλλά μαμά της κουμπάρας είναι η γνωστή Τασία με την ταβέρνα στη Στενηβάλα οπότε μπορείς να φανταστείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΑΑΑΑ Φιλια μου πραγματικη βιλα και κατι παραπανω!!!Εισαι τυχερη ειναι πανεμορφη!!!Να εισαι καλα γλυκια μου να το χαιρεσαι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν εχω πάει Αλόννησο αλλά αν είναι έτσι παραδεισένια να πάω τρέχοντας!! Το σπίτι σου είναι φανταστικό, μακάρι να είχαμε και εμείς ενα!! Να είσαστε καλά να το χαιρόσαστε!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλία πανέμορφο!!!!!! μακάρι να είχα ένα τέτοιο...ειδικά με την μαυρίλα που έχω τώρα εκεί θα πήγαινα και δεν θα γύριζα πίσω...θα ψάρευα και θα έτρωγα χόρτα...χαχα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πανέμορφο!!!!
    Πέρνα απο το σπιτάκι μου! σε περιμένουν ερωτησούλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να είσαστε γεροί να το χαρείτε γλυκιά μου!!!φυσικά και η τοιχογραφία σου τέλεια!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ώρα για παιχνίδι ..πέρνα μια βολτίτσα ..φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. επισκεφτήκαμε την αλόννησο το 2009 ενώ ήμασταν για διακοπές στη Σκόπελο! η παλιά χώρα είναι μαγευτική! σε ένα ζαχαροπλαστειάκι, κάπου σε μια άκρη, φάγαμε υπέροχη γαλατόπιτα με παγωτό! είστε πολύ τυχεροί που έχετε αυτό το πανέμορφο σπιτάκι εκεί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ ρομαντική η Φιλία μας....Καλά έκανες ...ζωγράφισες αυτό που ήθελες να βλέπεις και εγώ που είμαι άσχετη με το θέμα σου λέω πως ξετρελάθηκα...Τώρα αν προλαβαίνεις πέρνα από το σπιτάκι μου να παίξουμε ένα παιχνιδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλία μου,έβαλα link έλα να δεις την κατασκευή τους!Περιμένω την συμμετοχή σου ε?Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. το 2005 ήρθα κι εγώ και μαγεύτηκα....μετανοιώσαμε που είχαμε κλείσει Σκιάθο...δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε ζηλεύω....Σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια...πρώτη φορά επιχειρώ για φόρεμα με βελονάκι...αλλά δεν ξέρω αν είδες ότι σου είχα και κάτι ερωτησούλες να απαντήσεις....περιμένω...να σε μάθω καλύτερα...φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΦΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;;;;;;;;;
    ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΣ;
    ΤΩΩΩΩΡΑ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!!!!!!!!!
    ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πώ πώ, τί μου θύμισες !!!! Νιόπαντροι, πριν από 33 χρόνια, διακοπές στο Πατητήρι...μπάνια, βόλτες, βαρκάδες... και, φυσικά, επίσκεψη στην Χώρα. Μας μάγεψε....Ήδη οι Γερμανοί είχαν αγοράσει και επισκευάσει σπίτια (εσύ θα ξέρεις καλύτερα από πότε άρχισαν). Τί ομορφιά ήταν αυτή !! Η κουκλίστικη βιλίτσα σου είναι ζηλευτή ! Και η ντουβάρα πολύχρωμη, χαρούμενη, μιά υπέροχη θέα !!! Μπράβο Φιλία μου ! Νά'στε καλά να χαίρεστε το όμορφο καταφύγι σας !!!! Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φιλία μου έχεις δίκιο, είναι ερωτεύσιμο το σπιτάκι σου!!!!!!! Αν έρθω στην Αλόννησο δεν χρειάζομαι χάρτη. Θα έχω οδηγό την ζωγραφιά σου!!!! Εκτός κι αν την βαρεθείς και την αλλάξεις.....τότε θα χάσω τον δρόμο!! Τελικά σήμερα ο blogger ήταν πολύ καλός μαζί μου αφού μου επέτρεψε να σε επισκεφτώ!!!! Φιλιά πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλία μου, τη ζηλεύω τη βίλα σου! Ποίος δεν θα ήθελε να την έχει;;; Το ηλιοβασίλεμα- ανατολή, εμπνευσμένο έργο, όπως κι αν το δεις!!! Καλό Σαββατοκύριακο νησιώτισσα κυρά μου!!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η φωλίτσα σου είναι παραμυθένια...όσο για τη "ντουβάρα", όνειρο!!!! Ώρα, όμως, για παιχνίδι...πέρνα μια βόλτα..φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κοριτσάρες μου......
    Η Αλόννησος ΕΙΝΑΙ έρωτας!!!!!!!!!
    Αυτή την λατρεμένη "τρύπα" την χάρηκα από το '84 μέχρι πριν
    3-4 χρόνια, που την αγάπησαν οι κόρες μου - γίνανε μανάδες, βλέπεις, και δεν τις ενδιαφέρουν πια τα κοσμικά - κάνανε κατάληψη και στα δυο σπιτάκια και με πέταξαν έξω Ιούλιο και Αύγουστο!!!! Το πρώτο σπιτάκι, αυτό που είχα εγώ χρόνια, άλλαξε κατοίκους, άλλαξε και look! Δε με εκφράζει πια!!!!
    Δεν έχει σημασία όμως, οι κοπάνες γίνονται και Σεπτέμβριο.... Ακούς, Ρενάκι; Δεν έφυγα, εδώ είμαι, ελάτε!!!!
    Χάρηκα πάααααααρα πολύ που σας άρεσε τόσο, οι πιο πολοί φίλοι μας δε....... Προτιμούν Πάρο, Μύκονο κλπ!!!!!!!!!
    Εγώ είμαι κολλημένη ακόμα στους μικρούς Παράδεισους!!!!
    Σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είναι πανέμορφο το σπίτι σου!!!Μπράβο σου σκετη ομορφιά ο χώρος με το τζάκι!!και ο τοιχος με την ζωγραφική καταπληκτικός!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο τίτλος τα λέει όλα πιστεύω : "Η Αλόννησος είναι Έρωτας...!!!". Τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να έλθω πάλι φέτος τον Σεπτέμβρη. Αυτή η μαγεία του νησιού είναι το κάτι άλλο. Η ηρεμία του (πλην αυτού του αίσχους του Πατητηρίου) είναι εκπληκτική και αναζωογονητική. Παληό Χωριό, Μαρπόυντα, Βύθισμα, Γλυφά, Άγιος Δημήτριος, Στενή Βάλα, Σπαρτίνες, Μεγάλη Άμμος, Γέρακας...και τι να πρωτοαναφέρω. Το ξαναλέω: θέλω να έλθω ξανά...γίνεται;

      Διαγραφή

Τι δηλαδή.... εγώ ασχολίαστη θα μείνω;;;