Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Βραβεία, Ανακατατάξεις.......

Φιλαράκια μου, κολλητάρια μου αγαπημένα,
Κατ' αρχήν να πω πως έλαβα κι' εγώ άλλα δύο βραβεία που κυκλοφορούν τελευταία, από τις φίλες Marie Meraki και Andria, τις οποίες ευχαριστώ πολύ που με θυμήθηκαν και μου έκαναν αυτή την τιμή.

Το πρώτο είναι το "music award" που μου δώθηκε κι' από τις δύο φίλες και φυσικά θα απαντήσω στις ερωτήσεις που μου θέτει!




1.  Ne me quitte pas - Jacques Brel    Θα το λατρεύω όσο ζω....  Τέτοια λόγια αγάπης δεν έχω ακούσει σε κανένα τραγούδι μέχρι τώρα!!!!


2. Τρελαίνομαι για Fado και ειδικά αν τραγουδάει η Amalia Rodriques. Πάντα θα μου φέρνουν δάκρυα...  Θυμάμαι, σ' ένα ταξίδι μου στη Λισαβόνα, είχα πάει  να ακούσω "Fado" και, χωρίς να καταλαβαίνω ούτε λέξη, έκλαιγα όλο το βράδυ!!!!


3. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας... ΟΛΑ του τα τραγούδια τα λατρεύω....  Εδώ, ο Νότος!!

4. Αδελφοί Κατσιμίχα.... κι' εκείνων όλα τα τραγούδια τα αγαπώ - Μη γυρίσεις.... 


5. Και τι να πω για τον "Ξαφνικό έρωτα" του Σταμάτη Σπανουδάκη με την Ελένη Βιτάλη.......


Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο αλλά μου ζητήθηκαν μόνο πέντε!!!!

Το δεύτερο, από την Andria το έχω ήδη και τρέχω αμέσως να συμπληρώσω το όνομά της!!!!











Αυτό τον καιρό είμαι σε μια κατάσταση περίεργη και απρόσμενη. Πρέπει να κάνω ανακατατάξεις στη ζωή μου,  σύμφωνα με τις βάρβαρες εποχές και καταστάσεις που ζούμε.
1η επίπτωση της κρίσης (στην καθημερινότητά μου έχω πολλές, αυτή είναι η πρώτη σοβαρή): Πρέπει να φύγω απ' τις Βερσαλίες (!!!) - θυμάστε το πάρτι των γενεθλίων μου - που λατρεύω αλλά είναι με ενοίκιο και να πάω σε  ένα δικό μας που όμως δεν αγαπώ. Η προοπτική αυτή με θλίβει, άσε που η μετακόμιση μου φαίνεται πια, βουνό. Έχω κάνει πολλές, αλλά σε άλλες ηλικίες και με πολύ ευχάριστες προοπτικές!
Σε δύο, το πολύ τρεις μήνες, πρέπει να έχει τελειώσει η ιστορία....
Θα γίνει κι' αυτό.... δεν πειράζει, καλά να είμαστε...... Και να μη μας δώσει ο Θεός όσα αντέχουμε.... Αμήν!!!
Βλέπεις, ό,τι είχαμε και δεν είχαμε στη ζωή μας, τα κάναμε τούβλα!!!! Και τώρα, στην παρανοϊκή κατάσταση που ζούμε, τα τούβλα ούτε νοικιάζονται, ούτε πουλιούνται και - το χειρότερο - δεν τρώγονται!!!!

Κατά τα άλλα, δοξάζω το Θεό που έχω εσάς, που έχω τη γειτονιά μας, είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα.....μου δίνει χαρά, αισιοδοξία και εκτόνωση και σας είμαι ευγνώμων γι' αυτό................
Καλή σας μέρα φίλοι και φίλες μου

29 σχόλια:

  1. όταν ήμουν φοιτήτρια, είχα ξοδέψει όλο το μηνιάτικο για να αγοράσω κουρτίνες...και η μαμά μου είχε πει το αμίμητο "τώρα φάε κουρτίνες"...έτσι και εμείς την πατήσαμε...θα φάμε...τούβλα...με ολίγον σοβά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλία μου καλημέρα!Οι Έλληνες πέσαμε σε μεγάλες παγίδες και μία απ'αυτές ήταν και η λύσσα για απόκτηση ''τούβλων''.Ποτέ δεν έβλεπα θετικά αυτό που λένε ειδικά οι παλιοί...''μη πουλάς γη γιατί θα πάρει αξία κάποτε...''και το κάποτε πότε θα είναι,όταν έχουμε αποδημήσει εις Κύριον;Μα κι αξία να έπαιρνε πάλι μη πουλάς έλεγαν.Τώρα και να θες δεν πουλιέται τίποτα.Εδώ είναι η ζωή και τώρα πρέπει να την ζήσουμε...Μη σε ζαλίζω όμως μ'αυτά,μου 'δωσες αφορμή και πιάστηκα.Προτείνω να βάλουμε όλοι ένα χεράκι να σε βοηθήσουμε...τι λες;Και αν δεν γίνεται στο κουβάλημα(κι αυτό δηλαδή γίνεται αν θες),μπορούμε να σου φτιάχνουμε τη διάθεση και να σε κάνουμε να αγαπήσεις το καινούριο σου σπιτάκι.Μη το αποπαίρνεις από την αρχή.Δώσ'του μια ευκαιρία.Σκέψου τι μπορείς να κάνεις να το ομορφύνεις.Μπορείς να ζωγραφίσεις τους τοίχους του!(αν θες και παρέα,εδώ είμαι).Μπορείς να φτιάξεις καινούρια πράγματα να το στολίσεις...Θα γνωρίσεις νέους γείτονες,μπορεί να βρεις υπέροχους ανθρώπους...Σκέψου θετικά Φιλία μου!Εμείς θα είμαστε κοντά σου πάντως,αυτή τη γειτονιά την κουβαλάς όπου πας!Πω πω γράμμα έγραψα!!!Κι έχω κι άλλα να πω αλλά θα κρατηθώ...φιλιά πολλά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου.... αγαπημένη μου.... "Κυρία" μου.....
      Ο λόγος σου με χόρτασε....
      Η διάθεσή μου φτιάχνει και μόνο που σας έχω....
      Δε χρειάζομαι τίποτε άλλο, μόνο τη θετική σας σκέψη!!!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  3. Αχ βρε Φιλία μου σε ματιάσαμε… κρίμα που φεύγεις από τα ανάκτορα των Βερσαλλιών… αλλά βρε κορίτσι μου δες το από την καλή του σκοπιά!!!!! Το κάθε σπίτι γίνεται παλάτι αν μέσα του κατοικεί η αγάπη και η υγεία…. όλα τα υπόλοιπα φτιάχνονται!!!!!! Λοιπόν θα μαζευτούμε όσες από την γειτονιά μπορούμε και με αρχηγό την καλή μας την «Κυρία» θα σου κάνουμε το νέο σπίτι «Μικρό Τριανόν» για να βρεις μέσα του ξεκούραση και χαλάρωση!!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο βρε Βικούλα...΄΄τα σπίτια που κατοικεί η αγάπη γίνονται παλάτια''!!!Τα'πες όλα με δυο λέξεις...Η Φιλία δεν ξέρει πως το εννοούμε πως θα πάμε να της το φτιάξουμε!!!

      Διαγραφή
    2. Βικούλα μου, έχεις δίκιο. Υγεία και αγάπη να έχουμε και όλα πάνε καλά.
      Σας ευχαριστώ, βρε κορίτσια, με έχετε κατασυγκινήσει!! Με τη δική σας συμπαράσταση σίγουρα θα το δω αλλιώς το πράμα.....

      Διαγραφή
  4. Φιλία μου, συμφωνώ με όσα σου έγραψαν τα κορίτσια παραπάνω. Εγώ τι άλλο να πω??? Είμαστε κοντά σου και έχεις την αγάπη μας. Δες το σαν μία πρόκληση και άμα θες βάζε μας και καμιά φωτο των δωματίων να σου λέμε γνώμες!!! Θα έχει πλάκα!!! (εγώ από διακόσμηση είμα σκράπας, αλλά μπορώ να βοηθήσω με τα χρώματα)Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέττα μου, καλά λες.... Θα δημοσιεύω φωτογραφίες και θα ακούω γνώμες!!!!

      Διαγραφή
  5. ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!
    -ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ...ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑ....ΒΑΛΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΚΙΑ...ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.
    ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.....ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ......
    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΙΑ....ΚΙ ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΧΤΙΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΜΑΣ ΞΕΤΙΝΑΖΕΙ....Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ....ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΚ. ΑΞΙΑ...
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΛΕΣ....ΝΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΧΙΛΙΑ!!!
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΟΙΚΙΑ ΤΩΡΑ.....ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ!!!!!!
    ΣΚΕΨΟΥ ΔΕΝ ΘΑΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ....
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας ξετίναξαν, Έφη μου, τα τούβλα θα τα πληρώνουμε μια ζωή, για να μη πω δυο... Θα προτιμούσα να πάω στη Σύρο αλλά δε μ' αφήνουν οι κόρες μου, με θέλουν δίπλα!!!
      Κι' εσύ αγαπάς τους Κατσιμιχαίους και τον Μάνο, ε;

      Διαγραφή
  6. Φιλια μου,οψιμη φιλη,δες την αλλαγη σα μια ακομη προκληση της ζωης!Γινε μια..ωριμη Πολυαννα και παιξε το παιγνιδι της χαρας!
    Μη σκεπτεσαι κουραστικες,ψυχοφθορες διαδικασιες, αλλα θετικες
    αλλαγες.Ευκολοτερο καθαρισμα και οικονομικοτερη διαχειριση.
    Και τελικα δες το φιλοσοφικα σα μια μετακομιση απο το Grand Palais au Petit Palais!Το εζησες,το απηλαυσες μαζι με τα παιδια σου!Παμε γι αλλα!Υγεια και συντροφικοτητα να υπαρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' ευχαριστώ, καλή μου, δεν είναι θέμα grand -petit, το ίδιο μ' ετούτο είναι και στην ίδια περιοχή, αλλά σε δυο ορόφους, άβολο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά τα τούβλα.......και δεν παίρνουμε και κανένα να το ρίξουμε σε κανά κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και θα έπρεπε να σου πω ότι το ευχαριστήθηκα που εγκαταλείπεις τις Βερσαλίες(βλέπε Σόιμπλε),συμπάσχω μαζί σου και τρέχω να σε βοηθήσω στην μετακόμιση. Από δω και πέρα θα έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλον (στο τραπέζι εννοώ) και θα συσφίξουμε τις σχέσεις μας.Φιλία, φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωσώκα,
      θα σου στείλω φωτογραφία των Βερσαλιών!!!!!!
      Όχι τίποτ' άλλο, για να δεις τι θεωρώ εγώ "Βερσαλίες"... Απλά, ό,τι είν' αγαπησιάρικο και ζεστό!!!!!!

      Διαγραφή
  10. Εμ και εσύ πήρες και μοστράρισες το ανάκτορο...τέτοιες εποχές???? Μας παρακολουθούν καλή μου δεν το ξέρεις???χα
    Από ανακατατάξεις φιλενάδα μου αυτό τον καιρό άλλο τίποτα...
    Να ξέρεις ότι τίποτα δεν έχει αξία εκτός από τον ίδιο τον άνθρωπο...αυτός στολίζει ...
    Βάλε την φαντασία σου φιλενάδα και φτιάξε τον χώρο σου ...γέμισε τον με τους ανθρώπους που αγαπάς..και θα γίνει η πιο όμορφη γωνιά του κόσμου...
    Βγάλε και μια φωτογραφία το ανάκτορο να το έχεις...
    Υπομονή αγάπη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΙΛΙΑ μου ...η παροιμία λέει καθε εμπόδιο για καλό ...δες το έτσι...απο την στγμή που ειμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε καποια πράγματα..για μάς δύσκολα ..όπως λένε οι φίλες ολες πιό πανω...ας το δούμε με την καλή του πλευρα ...και μην μου πείς ότι δεν εχει καλή;..ολα τα πραγματα έχουν δυο όψεις το θέμα ειναι εσύ πιά απο τις δυό βλέπεις.. εμεις εδώ στην γειτονιά απο ότι καταλαβες τα βλέπουμε θετικά ..και αυτ΄ην την θετική ενέργεια σου στέλνουμε... και εμείς τούβλα τα κάναμε.......φιλακια πολλα΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλημερα καρδια μου..ολα τα χουμε δει..τι θες οτι θες..πεταει η ομαδα..θελεις να σου τραγουδησω..θελεις να σου κανω μια κανταδα..εξω απο το παραθυρι σου..θες να σου φερω μια αγκαλια λουλουδια..θες να πεσω στα πατωματα..αααα αυτο θα βολευε για την μετακομηση..θες να βγω στο μπαλκονι και να φωναξω δυνατα..αντε θα το πω γιατι δεν με βλεπει κανεις..i love you..νασαι καλα..χαιρομαι που σ'εχω διπλα μου..σε φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να χαίρεσαι τα βραβεία σου Φιλία μου ! Μεγάλος κι αλησμόνητος ο Brel, κι αυτό το τραγούδι λατρεμένο !
    Θα κάνουμε όλοι μας κουράγιο φίλη μου. Δυστυχώς, πιστεύω ότι μας περιμένουν πολύ χειρότερα πράγματα. Νά'μαστε καλά και να έχουμε υγεία για να αντέξουμε! Σε φιλώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτοκράτειρα Φιλια , υποβάλλω τα διαπιστευτήρια μου τελεια τα βραβειάκια με καλύπτεις απόλυτα στις μουσικέ επιλογές , όσο για τα ανάκτορα μην σκας εσύ αγάπη μου ορίζεις το χώρο με την μοναδική σου παρουσία , και το καινούριο και το παλιό και αν δεν είναι το παλιό ανάκτορο θα το κάνουμε εμείς για σένα , όσο για την μετακόμιση που βρίσκεσαι να τρέξω να βοηθήσω , φιλάκια αυτοκράτειρά μου και μαζί με τα τούβλα , τον σοβά μπορούμε να φάμε και σπιτικό τραχανά και ένα σωρό αλλα χειροποίητα αρκεί νάμαστε καλά και αγαπημένοι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ το έχω πάρει απόφαση: δε θα με πάρει από κάτω ότι κι αν γίνει... Καλά να 'μαστε, την υγεία μας να 'χουμε και ανθρώπους να μας αγαπούν γύρω μας!! Όχι, δε θα τους το κάνω το χατίρι... Θα ψάχνω την ομορφιά στα πιο άσχημα μέρη και θα παλεύω για το καλύτερο με όσα μέσα διαθέτω (στην πράξη έτσι, όχι μόνο στα λόγια!!). Προτείνω το ίδιο και σε 'σενα!! Κι εμείς εδώ είμαστε για οτι χρειαστεί κι όπως μπορούμε να βοηθάμε η μία την άλλη!! Σε φιλώ γλυκά :)
    Υ.Γ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δε θέλω να 'χω την υγεία μου για να αντέξω τα όσα θα έρθουν, αλλά για να παλέψω ώστε να μην έρθουν τα χειρότερα!! Κι όπου μας βγάλει... Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπως σου έγραψα προηγουμένως , τα τραγούδια σου μου αρέσουν πάάάάάρα πολύ!!!συγχαρητήρια για τα βραβεία σου γλυκιά μου!σου αξίζουν κι ας μη ζεις πλέον στο παλάτι!!!Θα το παλαίψουμε ότι κι αν γίνει!!!μη το βάζεις κάτω!!όλοι στην ίδια κατάσταση είμαστε!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλία συγχαρητήρια για τα όμορφα βραβεία σου!!ωραία τα αγαπημενα σου τραγούδια!!!αχ πως μαρέσουν οι Κατσιμίχα,ο Μαχαιρίτσας ..ετρεχα σαν τρελλή στις συναυλίες..ωραία χρόνια!!!υπέροχη και η Βιτάλη...
    Υπομονή και κουράγιο πολλα πράγματα μας τα σέρβιραν τα δεχθήκαμε χωρίς να τα θέλουμε..και εχουμε ακόμα συνέχεια....Εμεις ακόμα δεν προλάβαμε να τελειώσουμε το σπιτάκι μας..τωρα θα μεινει ενα όνειρο ...
    ας εχουμε τουλάχιστον υγεία και αγάπη που ειναι τα σημαντικότερα στην ζωή!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγχαρητηρια για τα βραβεια σου!!!!!!!
    Περασα να ευχηθω να περασεις καλες αποκριες και καλη καθαρα δευτερα με υγεια και καλη παρεα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Belíssimo dia!
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.

    ¸.•°`♥✿⊱╮
    ღ°ºBrasil♫º

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να χαρείς τα βραβεία σου!! Καλό τριήμερο και καλή σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλή και αγία Τεσσαρακοστή Φιλία μου σου εύχομαι...
    Τελικά μόνον οι σχέσεις αγάπης μένουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι δηλαδή.... εγώ ασχολίαστη θα μείνω;;;