Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Έργα (!) Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου (ουχί ολοκλήρου)

Κατ' αρχήν, δεν ξέρω πού θα πάει αυτό με τον blogger. Ανοίγεις το Google και γεμίζει "Filia's crafts".
Πώς εξηγείται το τοιούτον; Αρέσω; Δεν νομίζω!!!!

Κατά συνέχειαν (!), μη νομίζετε πως δεν κάνω τίποτα όλο αυτόν τον καιρό! Κάααανω, κάααανω.
Κάνω σαχλαμαρίτσες επί σαχλαμαριτσών, που όμως δεν θέλω να σας δείξω για ευνοήτους λόγους.
Ξέρετε τι γίνεται; Έχω χωθεί σε χιλιάδες blogs - you know - από το ένα στο άλλο, άντε και όλο πιο βαθιά, βλέπω τόοοοσα πολλά, λέω "θα το φτιάξω κι' αυτό κι' αυτό κι' αυτό"..., γίνεται το μυαλό μου "κουρκούτι" που έλεγε κι' η μάνα μου και τελικώς, δεν ξεκινάω ΤΙΠΟΤΑ με το φόβο μην αποτύχω. Άσε που όσο πιο βαθιά χώνομαι ξεχνάω τα προηγούμενα!!!!!!! Το Αλτζχάιμερ καλά κρατεί!

ΤΟΛΜΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα σας τα δείξω. Άντε να δούμε πώς θα κατεβάσω τις φωτογραφίες που δεν ξέρω πού τις έχει αποθηκεύσει ο ανεγκέφαλος.
Και ξεκινάω από το δεντράκι (έχω φτιάξει και καλύτερα όταν ήμουν το καλοκαίρι στη Σύρο και τα χάρισα, αλλά δεν είχα τη φωτ. μηχανή μου να τα φωτογραφίσω). Θα μου πεις "Πού πας, ρε Καραμήτρο, σε μια Σύρο χωρίς τη μηχανή σου;", ε, εγώ πήγα.


Συνεχίζω:  (σαν  απειλή ακούγεται!)

Μ' αρέσουν οι φτέρες, ρε παιδί μου, τρελαίνομαι λέμε. Αν και η γιαγιά μου η Συριανή έλεγε "Ποτέ φτέρες μέσα στο σπίτι, διώχνουν τους γαμπρούς". Είχε τρεις γιους και εφτά κόρες, η καψερή!
Εγώ τις δυο μου τις πάντρεψα, άρα έχω το ελεύθερο. Έχω, λοιπόν, μια ανθοστήλη στην τραπεζαρία μου και βάζω πάντα μία φτέρη επάνω. Εφέτος που πήγα στον λουλουδά μου να αντικαταστήσω την περσινή, δεν είχε σε μικρό γλαστράκι που χωράει στο κασπό, είχε σε μεγαλύτερο. Από βαρεμάρα να ψάξω αλλού, το πήρα. Και βέβαια, ήταν ένα αίσχος η άσπρη πλαστικούρα στην καρυδένια ανθοστήλη μου. Είπα να το συμμαζέψω το πράμα και της έκανα decoupage. Πώς το βλέπετε;
Πριν:












Μετά:















Έφτιαξα και μια άλλη βλακειούλα, άλλες δυο πινελοθήκες από κουτιά capuccino:
Αυτές:


Και τελειώνω:  (διαβλέπω μια ανακούφιση ή κάνω λάθος;)

Λέω λοιπόν, έχω ένα σωρό μπιχλιμπίδια, μπιρμπίλια, χαντράκια, εξαρτηματάκια για τα crafts μου, δεν κάνω και θηκούλες για να τα βάζω μέσα; Κάπου στο internet τις είδα, δε θυμάμαι. Είμαι και χρυσοχέρα - γαζώνω κιόλας - ας τις φτιάξω. Τσόχα. Η μεγάλη είναι με τρία φύλλα, οι μικρές με δύο.




Τις μικρές τις έκανα με μέτρημα, τη μεγάλη με το μάτι εξ' ου και ολίγον γκαβή!!!

Αυτά λοιπόοοοοοον...
Δεν ξέρω αν θα προλάβω να κάνω άλλη ανάρτηση πριν τον άλλο μήνα, προτίθεμαι να πάω στην Αλόννησο για μια βδομάδα  γύρω στις 25 του Οκτώβρη με άλλες τέσσερις τρελές Συριανές - έχουμε σπιτάκια στην Παλιά Χώρα - για να ξημεροβραδιαζόμαστε στη μπιρίμπα με τζάκι, σουβλάκια, χωρίς άντρες  και άλλα ωραία!!!
Καλή αντάμωση blogoγειτόνισσες!!!!!!!
Τα χιλιάδες φιλιά

ΥΓ. Όσο για τη φωτογραφία, φίλη μου Maria Vilioti, (τα χίλια δίκια έχεις), θα την φροντίσω στο επόμενο!












10 σχόλια:

  1. Πρώτον,δεν ντρέπεσαι που έχεις σπίτι να μείνεις στην Σύρο αλλά και στην Αλόννησο;Το ξέρει ο Βενιζέλος;Λύσσαξα από τη ζήλια μου!Δεύτερον,πολύ ωραίο το δεντράκι. Τρίτον μέχρι να φτιάξεις τη γλάστρα μεγάλωσε η φτέρη και την έκρυψε κι έτσι δε φαίνεται το decoupage.Τέλος μου άρεσαν πολύ οι θήκες με την τσόχα!Μπράβο σου και καλές διακοπούλες με τις φιλενάδες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνίσω με τιν MARIA VILLIOTI! Και θα σου πω ότί είναι όλλα πολύ ωραία!!! Καλά ναπερνάς και καλή βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ GOOGLE ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ...ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΙ ΕΓΩ ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΩ ΜΕΤΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΓΑ ΜΕΤΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΜΟΥΝ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ....ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΥΤΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΡΘΕΙ ΚΑΝΩ!!!!!!ΣΥΓΟΥΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΟΥΛΕΣ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΕΙΝΕ;;;;;ΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ.ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλες μου, Ευχαριστώ για τις επισκέψεις σας και τα καλά σας λόγια. Όντως μεγάλωσε η φτέρη, Μαρία και καλά έκανε, κρύβει τις ζάρες!!! Νάσια μου, πάντα γλυκιά και πρόθυμη να μου "γλυκάνεις τον πόνο"! Όσο για τα σπίτια, Μαρίες μου... καλά, στη Σύρο δε μετράει, είναι η πατριδούλα.
    Η Παλιά Χώρα στην Αλόννησο είναι έρωτας! που έκλεισε αισίως τα 29. Ένα δωμάτιο κάτω, ένα πάνω, That's all. Πλην όμως, λατρεμένο. Τι να θέλει ο Βενιζέλος γι' αυτή τη φωλιά!
    Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλία καλησπέρα σου...σε διαβάζω και χαμογελάω...είναι αυτά που τράβηξα και τραβάω απο την ημέρα που αποφάσισα να ασχοληθώ με τούτο το πράμα....όμως ψύχωση φιλενάδα...τα καταφέρνεις μια χαρά με ότι έχεις καταπιαστεί....όσο για το Αλστχαιμερ ξέχνα το....Αλόνησο έχω πάει πολλά χρόνια πριν...τέτοια εποχή θα είναι παράδεισος...καλά να περάσεις...ααααα ξέχασα να σου πω συγχάρητηρια!!!! έλυσες τον γρίφο στην ανάρτηση μου ...τα λεφτά υπάρχουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ;
    ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!
    ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΨΑΞΗΜΟ , ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ!!
    ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!
    ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ!!!
    ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!!!!
    ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΙΝΩ ΚΑΤΙ!!!!!!!
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΕΜΕΙΣ;
    ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΠΑ;;;;;;;;;;;;
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλία μου πρώτον τα πραγματάκια που έφτιαξες είναι πανέμορφα και μην υποτιμάς τον εαυτό σου αρκεί την ώρα που τα έφτιαχνες να διασκέδασες και να πέρασες καλά.Δεύτερον έχεις σπίτι στην Αλόννησοοοοοοο ;;;;;παίρνω ευθύς τηλέφωνο το Βενιζέλο και μόλις του πω ότι έχει ένα ολόκληρο δωμάτιο πάνω και ένα ολόκληρο δωμάτιο κάτω θα στο φορολογήσει για μεζονέτα αυτός έννοια σου χα χα χα !!!!Καλή σου νύχτα Φιλία μου φιλάκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ!!!!!!!
    Η ΦΤΕΡΗ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ! ΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανεμορφα οοοοοολα!!!!!!!!!!Φιλια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι δηλαδή.... εγώ ασχολίαστη θα μείνω;;;