Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Χαρακτική σε κρύσταλλο tutorial

Ποτηράκι για το τσιπουράκι.

Βλέπω πως σας ενδιαφέρει η χαρακτική σε κρύσταλλο και θέλετε και ανάρτηση βήμα βήμα.
Να τη λοιπόν (Για να δούμε θα καταφέρει να δημοσιευτεί;)

Εν αρχή ήν το DREMEL! Το πιο χρήσιμο εργαλείο που βγήκε ποτέ. Εγώ έχω αυτό που κρέμεται γιατί κρατάει το βάρος και το χέρι δεν κουράζεται.

Σ' αυτό προσαρμόζονται διάφορα "πιπίνια" - ζητώ συγνώμη απ' τους κυρίους που άλλο εννοούν με τη λέξη - για να κάνεις πολλές πολλές δουλειές.

Για το γυαλί, υπάρχουν τα διαμάντια, η πέτρα καρβιδίου (πράσινη) και άλλα που δεν ξέρω να χρησιμοποιώ (για φωτοσκιάσεις). Δεν είμαι τόσο προχωρημένη!
Όλα τα περί DREMEL θα τα βρείτε  στο DREMEL.gr. με κατατοπιστικά βιντεάκια.

Βρίσκω στο internet ένα σχέδιο που μου αρέσει - για τις αρχάριες τα line drawings είναι ό,τι πρέπει -, το τυπώνω, το κόβω περιμετρικά - όχι ακριβώς - και το κολλάω στο γυαλί εσωτερικά με σελοτέιπ και με το σχέδιο προς τα έξω.

Και απ' την εξωτερική μεριά του γυαλιού πια, αρχίζω και το χαράζω.
Χρησιμοποιώ τις διαμαντόπετρες με τις μπιλίτσες στην άκρη για τις γραμμές. Η μεσαία μπίλια είναι για πιο λεπτές γραμμές. Η μεγάλη για πιο χοντρές. Η μικρή μικρή έχει εξαφανιστεί τελευταία. Με τη μεσαία λοιπόν χαράζω το περίγραμμα του θέματος.

 Όταν το τελειώσω, βγάζω το σχέδιο από μέσα και προσπαθώ να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα.  Δηλαδή: να ενώσω τις γωνίες, όσες μου ξέφυγαν, να ισιώσω όσες γραμμές μου στράβωσαν κάνοντάς τις πιο χοντρές αναγκαστικά, αλλά δεν πειράζει, όταν "γεμίσω" το σχέδιο δε θα φαίνονται. ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μην πιέζετε πολύ το εργαλείο στο γυαλί, ενδέχεται να σπάσει και μάλιστα κοντά στο χείλος που είναι πιο λεπτό. Και φοράμε προστατευτικά γυαλιά και μάσκα, αν θέλουμε και χειρουργικά γάντια.

Όταν τελειώσει το συμμάζεμα, αλλάζω "πιπίνι" και βάζω την πράσινη πέτρα. Μ' αυτή, γεμίζω το θέμα. Α, ξέχασα να σημειώσω πως αν βάλετε στην επιφάνεια εργασίας ένα σκούρο ύφασμα, εργάζεστε πολύ πιο εύκολα.

 Όταν τελειώσω και μ' αυτό, βάζω το δίσκο λείανσης (τσόχινος, άσπρος) και το "περνάω" όλο
για το τελειωτικό άγγιγμα που λένε. Πετάω και μια υπογραφάρα - ο καλλιτέχνης πρέπει πάντα να υπογράφει τα αριστουργήματά του -, το πλένω καλά να λάμψει και έτοιμο.

Και φυσικά, θα μεταχειρίζεστε τα γυαλικά σας όπως πριν τη χάραξη. Πλυντήριο, ζεστά νερά..... Αν θέλετε, το περνάτε με χρυσή ή ασημένια δαχτυλομπογιά και το σκουπίζετε με μαλακό πανάκι για να φύγει από το λείο μέρος και να μείνει μόνο στο χαραγμένο. Αλλά, δεν ξέρω αν υπάρχει ανεξίτηλη. Μήπως ξέρει κάποια να με φωτίσει κι' εμένα;
Οι φωτό που σας δείχνω είναι η παραγγελιά του κυρίου κι' αφέντη μου για να πίνει το τσιπουράκι του σε ποτήρι με τα αρχικά του.
Α, και μια ερώτηση τεχνικής φύσεως. Όταν απαντάω σε κάποια φίλη στο δικό μου blog, ειδοποιείται για την απάντηση ή πρέπει να τη γράψω στο δικό της; Δεν το έχω καλοκαρατσεκάρει!  ΠΑΝΑΣΧΕΤΗ BLOGER!!!!!!!!
Ελπίζω να είναι κατατοπιστική η ανάρτησή μου.
Εύχομαι σε όλες καλή και δημιουργική εβδομάδα
Φιλάκια χιλιάδες
Φιλία









25 σχόλια:

  1. Κατατοπιστικότατη! Σε ευχαριστούμε Φιλία! Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλειο!!!
    ευχαριστόυμε!!

    αν θα ήθελες θα μπορούσε να προστεθεί link εδώ

    http://stepbystepgr.blogspot.com/p/blog-page_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Chris, γεια σου. Φοβάμαι πως δεν έχω ιδέα περί link και πώς να το προσθέσω. Ελπίζω σιγά σιγά να τα μάθω όλα αυτά.
    Σ' ευχαριστώ
    Φιλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!!! Καλός σε βρήκα. Φτιάχνεις πολύ ωραία πράγματα. Μια χαρά τα πας. Αυτό που κάνεις με το γυαλί το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Καλή συνέχεια !!!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΧΑΣΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ.ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ DREEMEL KAI BΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ HOBBY.MΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ;;;;;ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νάσια μου, με το DREMEL και τα εξαρτήματά του κάνεις χαρακτική σε ξύλο, πέτρα, σε ό,τι θες. Εχει επίσης δίσκους τριψίματος, λείανσης, τρυπανάκια,κοπιδάκια,όλα αυτά, φυσικά, για modeling και για λεπτομέρειες (το δικό μου μηχάνημα). Αλλά έχει και άλλα μηχανήματα. Αν ανοίξεις τη σελίδα dramel.gr θα τα βρεις με βιντεάκια.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν χρειάζεται να το κάνεις εσύ, εγώ θα το ανεβάσω αν είναι απλά αν μπορούμε να το προσθέσουμε , είναι πολύ καλό^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Chris Καλημέρα
    Αν θέλεις, ανέβασε το αφού νομίζεις ότι είναι καλό. Από μένα μην περιμένεις και πολλά "τεχνολογικά"!!!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υδροχόος βλέπω...φιλία βλέπω...καλιτεχνίες βλέπω... οδηγίες βλέπω ...εεε τι άλλο θέλω??καφεδάκι...καλως σε βρίσκω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά είσαι θησαυρός πως και δεν σε είχα ανακαλύψει,ευτυχώς που με βρήκες εσύ και έτσι μου έδωσες την ευκαιρία να μάθω επιτέλους πως χαράζονται τα ποτήρια που τόσο καιρό νόμιζα πως έπρεπε να έχω κάποιο πανάκριβο εργαλείο χάραξης.
    Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς τες μου!
    mia,
    ίδιο ζώδιο, ε; Κουβαλάμε κάποια τρέλα αλλά είμαστε καλά κοριτσάκια, συμφωνείς;
    rena,
    χαίρομαι πολύ που βοήθησα. Καλή επιτυχία αν το προσπαθήσεις. Θα σου αρέσει, είναι ευχάριστη δουλειά.
    Σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τέλειο!φοβερό τουτοριαλ! μπράβο!για τα σχόλια δεν ειδοποιούνται τα άλλα μπλογκ. πρέπει η να επισκεφτείς και να αφήσεις απάντηση, ή να επιστρέψει αυτός που ρώτησε για να το δει!πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρόσφατα ο καλός μου, μου αγόρασε το Dremel Versatip και μάλλον και αυτό θα κάνει αλλά πρέπει να πάρω τα κατάλληλα πιπίνια εε; Πολύ ωραίο tutorial και θα το κάνω σύντομα.

    Όσο για την ερώτησή σου, δεν υπάρχει τυποποιημένος τρόπος να ειδοποιείται όποια σε ρωτάει κάτι για να δει αν απάντησες εκτός και αν έχει ζητήσει να λαμβάνει με email τα επόμενα σχόλια. Αυτό όμως μη σε αγχώνει γιατί όποιος ρωτάει κάτι έχει το νου του και τσεκάρει να δει αν απάντησες :) Καλή συνέχεια και χάρηκα που σε βρήκα.

    Αααα το Link για dremel είναι: http://www.dremeleurope.com/gr/el/start/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταπληκτικό, ομολογώ δεν το γνώριζα, θα το δοκιμάσω γιατί μου άρεσε πάρα πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ καλή δουλειά αλλά και οι επεξηγήσεις για να βοηθήσεις του καινούριους πλήρεις (και ευχάριστες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα είναι υπέεροχο!!!!!!!
    Ευχαριστούμε!!!Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πολύ ωραίο ποστ!!καλώς σε βρήκα!!έχουμε και το ίδιο background!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλέ,καλέ πως μου ξέφυγε τέτοια ανάρτηση???Το είδα στο βήμα-βήμα και έτρεξα αμέσως!! Φιλία μου έχεις και τέτοιες δεξιότητες???Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον , αν και μέχρι σήμερα το φανταζόμουν πολύ δύσκολο.Βέβαια μάλλον είναι αλλά όπως το παρουσιάζεις φαίνεται εύκολο!!Εύγε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλία μου, σ'ευχαριστώ πολύ!!κι εμένα μ'ενδιαφέρει πολύ!χαίρομαι που σε βρίσκω!!φιλάκια και καλές γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπέρα!απο που αγοράζεις τις "μύτες"?ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σε όλους εδώ, το όνομά μου είναι Fumo Sadiku που ζει στην πόλη Μανίντι της Κένυας. Θέλω να πω λίγο περισσότερα για έναν καλό καρδιά που ονομάζεται Benjamin Breil Lee που εργάζεται με χρηματοδοτική υπηρεσία ως υπάλληλος δανείου, ο κ. Benjamin Breil Lee με βοήθησε να πάρω ένα δάνειο 37.115.225,00 σελίνια στον καιρό που προσπαθώ να ξαναγυρίσω για να αυξήσω την επιχείρησή μου, ξέρω ότι υπάρχουν μερικοί από εσάς εδώ που αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες για να μιλήσετε στον κ. Benjamin σχετικά με το app +1-989-394-3740 στο 247officedept@gmail.com Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που έκανε για μένα και για τον λογιστή του στην Τράπεζα, καθώς και για τον Λογιστή Hernandez Lucas Σας ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι δηλαδή.... εγώ ασχολίαστη θα μείνω;;;