Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Για τα παιδιά, αυτούς τους Αγγέλους!

Αν η καθημερινότητα σου είναι φτωχή, μην την καταφρονήσεις. Κατηγόρησε τον εαυτό σου που δεν είναι αρκετά ποιητής ώστε να μπορέσει να δει τα πλούτη της. Rainer Maria Rilke.

Κι' εγώ θεωρώ πολύ πλούσια την καθημερινότητα μου που μπορώ, με τα χέρια μου, να φτιάξω κάτι - έστω και τόσο μικρό - που, ίσως να χαρίσει το χαμόγελο σε κάποιο παιδί. 




Μου έγραψαν από τη FRONT πως τα σημειωματάρια μου πουλήθηκαν αμέσως και αν μπορώ να στείλω κι' άλλα. Είχα δύο, τα έφτιαξα και τα στέλνω. Παράγγειλα και περιμένω κι' άλλα. Το κουτάκι μου προέκυψε γιατί το skinner blend μου έπεσε μικρό!!!

Σας γλυκοφιλώ.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς θα μπορούσα...

Μεγάλη αντάρα στην ψυχή μου, στο "μέσα" μου γενικώς, αυτά που βλέπω, ακούω και ζω.
Πάνω που είπα να συνέλθω απ' τη μιζέρια τη δική μου, η Μυτιλήνη, η Κως και κυρίως η εικόνα της Αλικαρνασσού έρχονται κάθε βράδυ στον ύπνο μου και με βασανίζουν αλύπητα. Τόση δυστυχία, παιδιά, μανάδες, χιλιάδες κόσμος να ψάχνουν "κάπου να σταθούν" στον κόσμο! Σ' αυτόν τον κόσμο που τους πέταξε απ' τις εστίες τους και που τώρα, για την περίθαλψη τους, φέρνει και αντιρρήσεις παρακαλώ! Τι θα τους κάνουμε όλους αυτούς; Να μην τους διώχνατε απ' τα σπίτια τους, ρε. Σ΄αυτή την κόλαση που καταντήσατε τις πατρίδες τους, πώς να επιβιώσουν;
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΕΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Γιατί δε ρίχνεις μια βαριά κατάρα σ' αυτούς που λέμε "Συμφέροντα", που κερδοσκοπούν στη δυστυχία, να εξαφανιστούν όλοι, να καθαρίσει ο κόσμος σου; 
Εγώ ξέρω πως ο άνθρωπος γεννιέται για να ζήσει ευτυχισμένος. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του αυτό. Και ο πλούτος της γης είναι υπεραρκετός για να ζήσουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ευτυχισμένοι. 
Ποια κατάρα μας κυνηγάει και ξεστρατίσαμε έτσι; Πώς καταντήσαμε να λατρέψουμε τόσο την ύλη και όχι τον άνθρωπο και σφαζόμαστε μεταξύ μας;
Είναι, λέει, τυχερή η γενιά μας που δεν έζησε πόλεμο. Σύμφωνοι... δεν έζησε συμβατικό πόλεμο γιατί με τα όπλα που διαθέτουμε σήμερα, θα αφανιζόμασταν ΟΛΟΙ.
Αντ' αυτού, ζούμε χρόνια τώρα ΔΥΟ, το ίδιο απάνθρωπους και τελείως άδικους και ύπουλους παγκόσμιους πολέμους που αφανίζουν τους αδύνατους για να μείνουν τελικά οι λίγοι και "εκλεκτοί"!!!!!  Έναν οικονομικό και ένα θρησκευτικό! Έλεος!!!
Έχω και την κόρη μου που εργάζεται στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και έχει μείνει πετσί και κόκαλο απ' το "τρέχα", μα πιο πολύ απ' τον πόνο. Ίσως σ' αυτές τις υπηρεσίες να έπρεπε να απασχολούνται μόνο οι αναίσθητοι. Προσεύχομαι στο Θεό να της δίνει δύναμη και να είναι καλά κι' αυτή και όλου του κόσμου τα παιδιά. Προσεύχομαι στον ίδιο Θεό που άφησε το άψυχο κορμάκι εκείνου του τρίχρονου Άγγελου να το ξεβράσει η θάλασσα της Αλικαρνασσού!!!! Θα μ' ακούσει άραγε;  Ο Θεός να με συχωράει που έλεγε κι' η γιαγιά μου, δεν έχω τι άλλο να σκεφτώ. 

Πώς θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ στην πρόσκληση της "Ποδηλάτισσας" μας για το κέντρο στη Βέροια; Με ό,τι έχω φτιάξει με προσπάθεια κι' αγάπη, να προσθέσω κι' εγώ τη δική μου προσφορά στα ράφια των παιδιών! Αυτών των παιδιών που δεν φταίνε σε τίποτα αν εμείς οι μεγάλοι και μυαλωμένοι δεν τους αφήσαμε ούτε ένα περιθώριο στο όνειρο!!! 
ΣΥΓΝΏΜΗ!  ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Η μηδαμινή προσφορά μου: 










Μερικά κοσμήματα και δύο σημειωματάρια (εξώφυλλα), όλα φτιαγμένα από πολυμερικό πηλό.
Βίκη μου, για το "FRONT".

Φιλιά και την αγάπη μου σε όλη την blogoγειτονιά μας.